Sağlık

Fındık yağının cilde faydaları nelerdir? Fındık yağı nerelerde kullanılır?

Fındık yağı, en sağlıklı bitkisel yağlardan olup, tatlı aroması nedeniyle genellikle hamur işlerinde kullanılır. Cilt ve saç sağlığı için de oldukça faydalı olan fındık yağı, cildin canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Peki fındık yağı hangi

Fındık yağının cilde faydaları nelerdir? Fındık yağı nerelerde kullanılır?
04-12-2021 12:46

Bitkisel yağlar arasında sağlık açısından oldukça faydalı bir yere sahip olan fındık yağı, özellikle Akdeniz mutfağında çok fazla tercih edilir. Diğer yağlara göre daha tatlı bir aromaya sahip olan fındık yağı, yemeklere farklı bir lezzet katar. Bununla birlikte cilt ve saç bakımında da etkili olduğu, bundan dolayı kozmetik sektöründe sıklıkla kullanıldığı bilinir. Hafif ve sağlıklı yemek yapmak isteyenlerin tercih ettikleri fındık yağı, kek ve kurabiye gibi hamur işlerinde de kullanılır. 

Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?

Fındık Yağı Faydaları Nelerdir?

Diğer yağlara göre daha hafif olan fındık yağının en önemli faydası, damar tıkanıklığını önlemesi ve kalp sağlığını korumasıdır. Tüm vücut sisteminin işleyişini destekleyen fındık yağı, cildin nemlenmesini ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Fındık yağının faydaları şöyledir:

Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...

Yüksek kolesterolün düşürür. Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. 

Cildi nemlendirir ve daha canlı bir görünüm kazandırır.

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. 

E vitamini kaynağı olan fındık yağı, kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşmesine; bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 

Vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 

Kemik ve diş yapısını güçlendirir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların fındık yağı tüketmeleri daha güçlü bir iskelet yapısına sahip olmalarına yardımcı olur. 

Kolajen üretimine yardımcı olarak cildin daha genç ve bakımlı görünmesini sağlar. 

Yaraların çabucak tedavi olmasını ve yara izlerinin geçmesini hızlandırır.

Güneşin zararlı ışınlarından kaynaklı ciltte meydana gelen güneş lekelerinin iyileşmesine yardımcı olur.

Cildin sıkılaşmasını sağlar. 

Lif bakımından da oldukça zengin olan fındık yağı, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığa iyi gelir.

Doğal ve hakiki tereyağı nasıl anlaşılır? Tereyağından eridiğinde köpükler çıkıyorsa...Doğal ve hakiki tereyağı nasıl anlaşılır? Tereyağından eridiğinde köpükler çıkıyorsa...

Fındık Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Fındık yağının cilde kusursuz uygulamak ve tam neticeyi almak için doğru yöntemlerle uygulanması gerekir. Makyaj ve kirden arınmış cilde 3-5 damla fındık yağı masaj yaparak uygulanır. Yaklaşık 2-3 dakika masaj yapıp cildin iyice nüfuz etmesini sağladıktan sonra ister nemli bir bezle yavaşça silerek temizleyin ister de o şekilde bırakarak cildin yavaş yavaş emmesini bekleyin.

Fındık Yağı Cilde İyi Gelir Mi?

Cildin daha güzel ve dinamik görünmesine yardımcı olan fındık yağı, kolajen üretimini arttırdığından yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkları azaltarak daha sıkı ve dinç bir cilde kavuşmanızı sağlar. Fındık yağının cilde yararları şöyledir:

Defne yaprağı çayının faydaları nelerdir? Evde defne yaprağı yakmak neye iyi gelir?Defne yaprağı çayının faydaları nelerdir? Evde defne yaprağı yakmak neye iyi gelir?

Cilt tonunu eşitler

Kırışık görünümü azaltır. 

Kuru ciltler, nemli ciltlere göre daha çabuk kırışır. Fındık yağı kuru ciltlerin nem dengesini sağlayarak kırışıklıklara engel olur. 

Cildi çevresel faktörlerden korur.

Saç derisini besler, bakteri ve virüsten kaynaklı kepeklenme ve saç dökülmesine engel olur.

Cildi pürüzsüzleştirir. 

Fındık Yağı Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Tatlı bir aromaya sahip olan fındık yağı, çorbalarda, soslarda, mantar yemeklerinde, salatalarda kullanılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR