Gündem

FETÖ sanığı emekli tuğgeneral: Örgütsel aramalar ben emekli olduktan sonra yapılmış

ANKARA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mevkuf yargılanan emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz, namına mevrut örgütsel aramaların Yargıtay'ın belirlediği içtihatlarla bağdaşmadığını savundu.

FETÖ sanığı emekli tuğgeneral: Örgütsel aramalar ben emekli olduktan sonra yapılmış
23-09-2021 23:52

Yunanistan'a kaçarken Edirne'de yakalanıp, tutuklanan Milli Savunma Bakanlığı Personel Daire emektar başkanı emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz, 'silahlı yıldırı örgütüne uzuv olma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya bitmeme etti. Duruşmaya Nuri Cankıymaz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatı salonda amade bulundu.

'ÖRGÜTSEL ARAMALAR BEN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA YAPILMIŞ'

Mahkeme, ilk seksiyon sorun dosyasına mevrut evrakı okuduktan sonra defans yapması düşüncesince Cankıymaz'a gır verdi.

FETÖ'nün gizli imamlarıyla kutulu telefon üstünden bağlantı sağlamakla suçlandığını kail Cankıymaz, buna bağlı hazırlanmakta olan uzman tutanağının ile alakalı iddiaları çürüttüğünü belirtti. Kendisine mevrut örgütsel aramaların Yargıtay'ın belirlediği içtihatlarla bağdaşmadığını korumak için çaba sarfeden Cankıymaz, "Aramalardan bir tanesi tün yarısı, o saatteki arama örgütsel müşterek arama değildir yahut bir tanesi bilmeyerek aramış olabilir. Aramalardan 5'i ise ben emekli olduktan sonra yapılmış. Diğer aramalar ise ben Ankara'dayken İzmir'den yapılmış. Örgüt Ankara'da yapılacak örgütsel toplantıya ortaklık düşüncesince bozukluk İzmir'den arasın ki? Ayrıca aramaların bütünü çalışma saatleri içre yapılmış. Erzincan'da olduğum tam meydana getirilen müşterek arama da 76 saniye sürüyor. Bu da örgütsel müşterek arama değildir, çünkü örgütsel aramaların en çok 10 saniye sürdüğü bilinmektedir. Sonuç adına günahsız olduğum bu raporla müşterek kere hâlâ ortaya çıkmıştır" dedi.

Sanık ve avukat savunmasının peşi sıra ara kararını açıklanan mahkeme, sanığın yakalanırken üstünden mevcut gerçek olmayan etiket kartının sorun dosyasına kazandırılması düşüncesince adli budala birimine kır gönderilmesine değişmeyen verdi. Söz konusu alakanın doğacak duruşmaya denli karşılanmaması şeklinde ilgililer kendince kabahat duyurusunda bulunulacağını kararlaştıran mahkeme, Cankıymaz'ın alıkonulma halinin bitmeme etmesine değişmeyen vererek, duruşmayı erteledi.

KAYNAK : DHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR