Gündem

Empera Halı'nın ISO 500 başarısı

Gaziantep’te halı üretiminin öncü ve örnek firmalarından olan Empera Halı 2020 İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına 485. sıradan girdi.

Empera Halı'nın ISO 500 başarısı
26-05-2021 21:15
26-05-2021 21:29
Desen, tasarım, kalite ve ürün çeşitliliği ile gerek iç piyasada gereksede ihracatta başarıdan başarıya koşan Empera Halı, açıklanan listeye ilk defa girdi.

İSO 500 arasında yer alan 29 Gaziantepli firmanın 4’ü Halı firmasından oluşuyor.

Empera halının markalaşma ve yenilikçi üretim çeşitleriyle sektöre farklı bir bakış açısı getirdiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan, İSO 500’e giren firmanın başarısında emeği olan herkesi, işçisinden yönetimine herkesi kuruluyorum”dedi.

Kaplan, Halı üretiminde ikinci ihracatında, Gaziantep’in birinci firması olan Kaplan Kardeşler Tekstil bünyesinde yer alan Empera Halının yurt içine ve yurt dışına 15 milyon metrekare halı satıyor.” diye konuştu.

EMPERA HALI HAKKINDA-
 
Kaplan Kardeşler olarak Türkiye’nin en köklü makine halısı üreticilerinden biriyiz. 1984 yılında Gaziantep’te kurulan ve kazancını daima üretime harcayan firmamız, halı üretiminde ikinci, halı ihracatında birinci sırada yer alıyor. Halı alanında birbirini bütünleyen üretimler yapma politikasıyla hareket ediyor, deneyimli tasarım ekibimiz sayesinde yerli ve yabancı halı markaları için koleksiyonlar hazırlıyor, üretim yapıyor, yurt içine ve yurt dışına yılda 15 milyon metrekare makine halısı satıyoruz.

Sektörde halı üretimini en iyi bilen firma olarak tanınan Kaplan Kardeşler olarak, güçlü tasarım ekibimiz sayesinde halı kalitesindeki çeşitliliğimiz ve yenilikçiliğimizle öne çıkıyoruz, hızlı ve hatasız üretimimizle biliniyoruz. Yola bir aile şirketi olarak çıktık ancak son dönemde kurumsallaşma ve marka yönetimine de önem veriyoruz.

Gelirinin %70’ini ihracattan elde eden firmamız, 2014 yılında 90 milyon dolarlık ciroya ulaştı. 30 yıllık birikimin bir sonucu olarak, bir dünya markası yaratma hayalimizi nihayet gerçekleştirdik ve Empera’nın temellerini 2014 yılında attık. 2015 yılının Mayıs ayındaki Domoteks fuarında yerli ve yabancı halı tüccarlarına ve esnaflarına tanıtılan Empera markası kalitesi ve tasarımıyla büyük ilgi gördü. Bugün toplamda Türkiye’nin en fazla makine parkuruna sahip olan Kaplan Kardeşler ve Empera tesislerimiz, yılda 20 milyon metrekare halı üretme kapasitesine sahip.

Empera olarak, sadece halı modasını değil, eve dair üretim yapan tüm markaları, kadın ve giyim trendlerini de yakından izliyor, trendleri takip eden değil yaratan firma olma misyonuyla hareket ediyoruz. İplik kalitesinden tasarıma, iletişim faaliyetlerinden sunuma kadar her şeyi hedef kitlemizin beğenisine göre kurguluyor ve Premium bir marka olmanın gereklerini adım adım yerine getiriyoruz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR