Gündem

Ehliyette üst sınır değişti! Yaşını dolduranlar araç kullanamayacak

Sürücü belgesi sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. Resmi açıklamaya göre, sürücü belgesi yaş sınırında yapılan değişikliklerin yanı sıra, belirli yaşı aşan sürücülerin belge yenileme süreçleri ile ilgili yeni kurallar belirlendi.

Ehliyette üst sınır değişti! Yaşını dolduranlar araç kullanamayacak
21-06-2024 10:20
21-06-2024 10:24
GAZİANTEP
Türkiye'de sürücü belgesi sahiplerini yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Artık belirli bir yaşın üzerindeki bireyler, sürücü belgelerine sahip olsalar dahi araç kullanamayacaklar. Bu düzenleme, özellikle üst yaş sınırının uygulandığı kişileri etkileyecek ve trafikteki sürücü profili değişikliğine yol açacak. Yeni yasal düzenlemenin detayları, sürücülerin ve ilgili tüm tarafların dikkatine sunuldu.
EHLİYETTE ÜST YAŞ SINIRI KAÇ OLDU, TİCARİ ARAÇ KULLANMA YAŞI 2024 KAÇ?
Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde belirtilen şartlara göre, ticari taşıma faaliyetlerinde görev alacak şoförlerin mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları gerektiğini, büyük otobüs şoförlerinin en az 26 yaşında olmaları ve 66 yaşını aşmamış olmaları gerekiyor.
Ancak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Aralık 2023'te yaptığı geçici düzenlemeyle, korona virüs salgınının getirdiği normalleşme sürecinde ve ticaret hacmindeki artış sebebiyle, mesleki yeterlilik belgesine sahip sürücü ihtiyacını karşılamak amacıyla yaş sınırının 69'a yükseltildiğini belirtti. Bu düzenlemenin, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası sürücü eğitimlerinin aksaması ve yeni sürücü arzının yetersiz kalması nedeniyle 2024 sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Heper, 68 yaşını tamamlayıp 69 yaşına giren sürücülerin, üzülerek de olsa, ticari araç kullanma haklarını kaybedeceklerini ve başka iş arayışına girmeleri gerektiğini dile getirdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR