Gündem

Eğitimcilerden promosyon isyanı!

Gaziantep’te Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 30 bin personel için Halk Bankası ile 4 yıllığına 5 bin 100TL promosyon sözleşmesi imzalandı.

Eğitimcilerden promosyon isyanı!
25-05-2021 22:55
25-05-2021 22:58
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Gaziantep’te 30 bin eğitim çalışanı için yapılan promosyon sözleşmesi bir başarı değildir” dedi.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “ Gaziantep’te Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 30 bin personel için Halk Bankası ile 4 yıllığına 5100TL olarak yapılan promosyon sözleşmesi yakın tarihteki diğer illerle yapılan promosyon sözleşmeleriyle karşılaştırıldığında bir başarının olmadığı görülecektir” ifadelerini kullandı.

promosyon sözleşmelerini örnekleriyle açıklayan Avan, “2021 yılı Mayıs ayı içerisinde Zonguldak, Kilimli İlçesi 3204 personel için Halk Bankası ile 4 yıllığına, kişi başı 6240 TL promosyon sözleşmesi yapılmıştır. 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi 2029 personel için Halk Bankası ile 5 yıllığına kişi başı 9 bin 60 TL promosyon sözleşmesi yapılmıştır. 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde Rize merkez ilçede 3156 personel için Yapı Kredi bankası ile 3 yıllığına kişi başı 4270 TL promosyon sözleşmesi yapılmıştır. Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü banka promosyonu için elinden gelen gayreti göstermeye çalışmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Anca sonuç başarılıdır diyemeyiz. Başarılı olabilmesi için 4 yıllığına kişi başı 6000TL’nin üzerine çıkılması gerekirdi. Zaten bu rakamın üzerine çıkılmak istenmesi de başarılı olmak isteğinin bir göstergesidir.

Gaziantep’te Banka promosyon sözleşmeleriyle ilgili geçmişe de bir bakmak lazım. 2003-2004 Eğitim-öğretim yılında şahsım, Türk Eğitim-Sen üyelerimiz ve okuldaki eğitim çalışanı arkadaşlarımızın desteğiyle Şehitkamil, Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda öğretmenler kurulu kararıyla, Gaziantep’te ilk kez promosyonlar okuldaki eğitim çalışanlarına dağıtılmıştır. Daha sonra ise 2004 yılı sonunda okula müdür olarak atanan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Mithat Sevin okul aile birliği aracılığıyla promosyonun dağıtılmasını şikayet ettirdi ve okul olarak o yıllarda ağır bir soruşturmadan geçirdik. Kısacası Türk Eğitim-Sen olarak bedel ödeyen bir sendikayız. Yine 2004 yılında o dönemdeki Şube Başkanımız ve Eğitim-Bir-Sen’in Şube Başkanı Zekeriya Efiloğlu arasında bir televizyon programında Mustafa Kızıklı promosyonların tüm eğitim kurumlarında, eğitim çalışanlarına dağıtılması gerektiğini söylemiştir. Eğitim Bir-Sen adına Zekeriya Efiloğlu ise promosyonlar çalışanlara dağıtılmamalı, kurumlara kalmalı demiştir.

Sonrasında ise promosyonlarla ilgili Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın açtığı davalarla promosyonların çalışanların hakkı olduğunu ispat ettik. 12/12/2006 tarihinde ise kurumsal bazda ilk kez promosyonların eğitim çalışanlarına dağıtılması genelgesini dönemin Milli Eğitim Bakanlığına yayınlattık. Sonrasında ise promosyonlar tüm kurumlarda çalışanlara dağıtılmaya başlattık. Bugünlerde ise emeklilere ve tüm çalışanlara promosyonlar dağıtılmaktadır. Kısacası Eğitim Bir-Sen promosyonların çalışanlara dağıtılmasıyla ilgili dünden bu güne verdiğimiz mücadeleyle değişmek zorunda kalmıştır. Gaziantep Milli Eğitim’de yaklaşık 30 bin personel için 4 yıllığına kişi başı 5100TL promosyon dağıtılması bir başarı değildir. Bir şeyi daha burada belirtelim. Promosyonu 4 yıl önce Halk Bankası almıştı. Banka olarak tüketici, konut ve taşıt kredisini en düşük veren bankalardan biri olmasına rağmen Halk Bankası müşteri memnuniyetsizliği nedeniyle maaş müşterilerine beklediği düzeyde kredi kullandıramamıştır. Yine Halk Bankası maaş müşterilerine kredi kartı kullandırmakta yeterli mesafe katedememiştir. Şimdi yine Halk Bankası aldı. 4 yıldır bankacılık işlemleriyle ilgili yeterli müşteri memnuniyeti oluşturamayan Halk Bankası diğer bankalara kendi başarısızlığına bakmadan ne tür propaganda ve karatma uyguladıysa diğer bankalar promosyonunu Halk Bankasına bırakmıştır. Promosyonu Halk Bankasının tekrar alması düşündürücüdür…”dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR