Sağlık

Doğal antibiyotik sarımsağı tüketirken dikkat edilmesi gerekenler

Sarımsağın faydalarını arttırıcı istihlak yöntemlerini özetleyen Diyetisyen Eda Balcı, başkaca sarımsak tüketiminin keyif problemlerine da kez açabileceğine dikkat çekti. Balcı, işkembe ülseri, düşüt gerilim ve tiroid sorunları bulunan hastaların sarımsaktan ırak durması

Doğal antibiyotik sarımsağı tüketirken dikkat edilmesi gerekenler
23-09-2021 10:11

Geçmiş senelerden buyana evren mutfaklarının vazgeçilmezi kendisine yiyeceklere zevk veren, binlerce senedir da çare kendisine geçer ve el ortada “doğal antibiyotik” kendisine bildik sarımsak üzerine Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, sağlığa nice faydası bulunduğunu tabir etti. Eda Balcı başkaca sarımsağın ilkin erdemli gerilim ve ihtisas rahatsızlıklarında can alıcı müşterek gıda bulunduğunu ve antibakteriyel niteliği sebebiyle vücudu enfeksiyonlara dirlik koruduğunu belirtti.

“Bağışıklığınızı güçlendirir”
Balcı, muafiyet sisteminin kuvvetlenmesine yardım sağlayıcı gıdalardan bir tanesi bulunan sarımsağın ilkin içre bulunduğumuz pandemi devrinde muafiyet sistemini güçlendirmenin ne denli ehemmiyetli bulunduğunu ve muafiyet sistemini güçlendirici besinlerin hacısı hocası kabilinden tüketilmesi icap ettiğini belirterek, “Sarımsağın sağlığa gayrı yararları ise; kolesterin seviyelerini düşürür. Yaraları iyileştirir. Diyabet hastalarında çağ şekeri seviyelerini düzenler. Sindirim sisteminin derneşik çalışmasına asistan olur. Kanserden esirgeyici tesiri vardır” dedi.

“Kokusunu düşürmek düşüncesince motorin ile tüketin”
Sarımsağın nite tüketildiğinin de ehemmiyetli müşterek özellik bulunduğunu tabir fail Balcı, “Sarımsak jale kendisine tüketilebileceği üzere pişirilerek de tüketilebilir. Fakat jale tüketildiğinde vücudumuz düşüncesince elan can alıcı olmaktadır. Ayrıca sarımsak yutularak yada ezilerek tüketilebilir. Eğer ezilerek tüketilecekse ezdikten yahut kestikten sonradan 2-3 bugün bekleyip sonradan tüketilmesi, sarımsaktan elan çok faydalanılabilmesi açısından önemlidir. Sarımsak etraflıca mütemadi pişirilmemesi gereklidir. Pişirildiğinde içeriğindeki gıda öğelerinde eksilme olmaktadır. Yemeklere, aşındırmak piştikten sonradan ilave edilerek gıda öğesi kaybı önlenebilir. Eğer çirkin kokusundan çevre tüketilemiyorsa motorin ile tüketilmesi önerilmektedir. Yapılan müşterek çalışmaya gereğince sarımsağın sütle tüketiminin dudak kokusunu azalttığı belirleme edilmiştir” halinde konuştu.

“Ülser rahatsızlığı bulunan hastalar ırak durmalı”
Sarımsağın nice değişik biçimde kullanıldığını tamlayan Balcı, “Taze sarımsak, zeytinyağı ve kekik ile baş başa al ve alkan etleri marine eylemek düşüncesince kullanılabilir. Kıyılmış sarımsak, salata soslarına eklenebilir. Çorbalara zevk vermesi üzere kullanılabilir. Bazı hallerde ise sarımsak tüketiminden ırak durulması gerekmektedir. Özellikle karha rahatsızlığı bulunan şahıslar jale sarımsak tüketmemelidir. Düşük gerilim yahut tiroid sorunları olanlar da sarımsağı titiz tüketmelidir. Hamilelikte ve emzirme devrinde sarımsak tüketimi düşüncesince ise hekime danışılmalıdır” uyarısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR