Gündem

Çok yüksek riskli ilde kurallar hiçe sayılıyor

Sağlık Bakanlığının verilerine göre çok yüksek riskli iller arasında yer alan Tokat'ta endişe verici görüntüler yaşanıyor.

Çok yüksek riskli ilde kurallar hiçe sayılıyor
26-03-2021 17:21

Türkiye'de çok riskli iller arasında yer alan Tokat'ta vaka sayıları her geçen gün artarken, önlemler yetersiz kalıyor. Parklarda banklarda oturan vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kurallarını ihlal ediyor. Denetimlerin yetersiz kalması nedeni ile kurallara dikkat etmeyen vatandaşlar bulaş riskini artmasına neden oluyor. Tokat'ta vaka oranlarının artışında bir başka etken ise korona virüs hastalığına yakalananların temaslı olduğu kişileri söylememesi olarak gösteriliyor. Uzmanlar ise açık havada olunsa da maske ve mesafenin önemin dikkat çekiyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Dr. Zafer Parlak, Tokat'ın en başından beri yüksek riskli iller arasında olduğuna dikkat çekerek, “Ne yazık ki vaka sayısı giderek artıyor. Bunda tabi değişik faktörler var. Türkiye genelinde kısıtlamaların gevşetilmesi halk arasında yanlış anlaşılıyor. Sanki artık pandemi sonlanacak, artık çok eskisi kadar dikkat edilmesine gerek yok gibi algılanıyor. Bu çok çok yanlış bir düşüncedir. Bütün önlemler uygulamalar aynen eskisi gibi devam etmek zorundadır. Birkaç ay daha dişimizi sıkmalıyız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR