Sağlık

Bebeklerini sağ esen kucağına meydan annelerden 'aşı olun' çağrısı

Akdeniz Üniversitesi'nde hamilelik çağında dü düze aşısını yaptıran Kübra Yavuz Anneler fikir etmesin, doktorlarımız telkih olmamızı öneriyor. Sıkıntılı müşterek obje olsa bozukluk önersinler. Hiçbir başağrısı yaşamadım, bebeğimi ve kendimi aşıyla korudum" dedi.

Bebeklerini sağ esen kucağına meydan annelerden 'aşı olun' çağrısı
22-09-2021 14:08
Antalya

Antalya'da, gebelik dönemlerinde dünkü sima koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıran ve bebeklerini esenlikle kucaklarına meydan anneler, gebelere "Kendinizi ve bebeğinizi destek edinmek düşüncesince telkih olun" çağrısı yaptı.

Yaklaşık 1,5 sene ilk evlilik yapan Kübra ile Mehmet Yavuz çiftinin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde "Sena" adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi.

Gebeliğinin beşinci ayında özlük gözyaşı grubuna telkih tanımlandığı çağ termin meydan ve dü düze aşını da yaptıran 20 yaşındaki Kübra Yavuz, AA muhabirine, telkih olduktan sonraları müşterek başağrısı yaşamadığını söyledi.

Aşı olduğunda, doktorların paradigma ağrısı ve bulantı olabileceğini anlattığını aktaran Yavuz, "Bende uğur boncuğu icmal olmadı. Gebeliğimde on paralık başağrısı yaşamadım. İyice araştırdım, gittim dü düze aşımı oldum. Kızımız olsun istiyorduk, baş döndürücü şükür sağlıcakla kucağımıza aldık. Anneler ide etmesin, telkih olmamızı etibba öneriyor. Sıkıntılı müşterek obje olsa bozukluk önersinler? Hiçbir başağrısı yaşamadım, bebeğimi ve kendimi aşıyla korudum." diyerek konuştu.

Mehmet Yavuz ise rastgele annenin aşısını yaptırması gerektiğini, salgından korunmanın en elleme yolunun telkih bulunduğunu dile getirdi.

"Gebeliğimin başlangıcında telkih olmadığım düşüncesince pişmanım"

Atatürk Devlet Hastanesi'nde "Hasan Egemen" adını verdikleri bebeğini dünyaya getiren Çiğdem Uysal da telkih hakkı tanımladığında hamileliğinin başlangıcında bulunduğunu belirtti.

Başlarda duraksama ettiğini dile getiren Uysal, "Başta 'Aşı olursam acep çocuğuma müşterek obje mi olur' diyerek telkih edinmek istemedim. Sonra gerçekte onu korumanın elan bedava yolunun telkih bulunduğunu öğrendim ve telkih oldum. Keşke gebelik dönemimde dü düze aşımı olup, anca mevlit yapsaymışım. Emzirirken de ikinci düze aşımı olacağım." dedi.

Hamileliğinin 37'nci haftasında telkih bulunduğunu aktaran Uysal, "Keşke dü düze aşımı yaptırsaydım da bebeğimin elan müşterek tomar koruması olsaydı. Başta 'Aşı bebeğime dokunca verir mi, düşüt kabil mu' diyerek bilinçsizlikten telkih olmadım. Kontrollerde etibba telkih düşüncesince geç caba kaldığımızı söylediler. Aşı oldum, bebeğim de ego de baş döndürücü iyiyim. Annelere çağrım, yavrunuz düşüncesince en elleme siper telkih yaptırmak." ifadelerini kullandı.

Baba Uğur Uysal ise dü ay ilk mevlit işleyen akrabalarının Kovid-19'a yakalandığını, dip bakımda ve hastanede 21 çağ kavi müşterek proses yaşadığını söyledi.

Ondan etkilendikleri düşüncesince elden telkih olmaya değişmeyen verdiklerini tamlayan Uysal, "Aşıyla bebeğe antikor geçtiğine, onu koruduğuna inanıyorum. En savunmasız bulunan bebekler." dedi.

"Yoğun bakımdan müşterek çıkabilirsem elden aşıya koşacağım"

Atatürk Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Demirörs, tam düze telkih yaptırmayan bayanların hamilelikte hastalığa yakalanması şeklinde evlatları kurtarsalar caba annelerin yaşamını kaybedebildiğini belirtti.

Maske, açıklık ve hijyenin yanında korumada aşının en sansasyonel formül bulunduğunu vurgulayan Demirörs, şunları kaydetti:

"Aşısını yaptırdığı düşüncesince bebeğini kucağına meydan baş döndürücü annemiz var. Salgından sebep edinmek düşüncesince telkih yaptırmak zorundayız. Aşı ana ve çocuk sağlığı düşüncesince de önemli. Kovid-19 kalımlı hasarlar bırakabiliyor, onun düşüncesince telkih yaptırmak en esas koruma. Salgından yaşamını kaybeden annelerin bir aşırı ya aşısız veya biricik düze aşılı. Hastalığa yakalanan yüklü anneler, 'Keşke telkih olsaydım.' pişmanlığını yaşıyor. Yoğun bakımda otama gören ve telkih yaptırmayanlar, 'Şuradan müşterek çıkabilirsem elden aşıya koşacağım.' diyor. Maalesef iş işten geçtikten sonraları müşterek manası kalmıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR