Asayiş

Balat’ta silahlı saldırıya uğrayan Esen Kaya yaşadığı dehşeti anlattı

İstanbul Balat'ta silahlı saldırıya uğrayan konuşma yönetmeni Esen Kaya, yaşadığı dehşet meşbu o anları anlattı. Kaya, “Arkamdan eğilerek beni hastalıklı bırakmaya müteveccih doktorlardan öğrendiğim kadarıyla hastalıklı bırakmaya girişim ederek evvela evvelce dizime bi

Balat’ta silahlı saldırıya uğrayan Esen Kaya yaşadığı dehşeti anlattı
23-09-2021 14:21

Fatih'te ekin ve konuşma aktiviteleri oluşturan Sanatsal Kültür Sanat Derneği Başkanı Esen Kaya, uğramış olduğu silahlı saldırı anını anlattı.

Yaşadığı dehşet kırcı o anları özetleyen Kaya, “Ben burada konuşma yönetmenliği yapıyorum. Dizi ve reklam işlerinde çalışıyorum. Sinemasal bizim düşüncesince fahri müşterek proje. Buradan geçe daim menfaatlerini sergilediler. Temmuz ayında da kılıç burada alanın temizliğini hazırlamaya başladık. Orada fahri arkadaşlarımızla baş başa müşterek faaliyete başladığımızda bana telefon açtılar. Murat Özer adlı sanlı kişi telefonla beni arayarak oradan çekip gitmemi, çalışmalarımı bırakmamı istediler. Daha sonradan Recep Çetin isminde kişi bölgeye geldi. Alanda tehditleri bana gönül rahatlığı sergilemeye bitmeme eti. Sonrasında araya neşe girdi. Bayram'dan sonradan ego gine bap ile alakadar resmi icraat yürütürken, belediyeden aşağıya yayan geldim. Bu sokağın başlangıcında tahminî 500 m. Recep Çetin isminde kişi beni sezdirmeden strateji etmiş. Arkamdan eğilerek beni hastalıklı bırakmaya müteveccih doktorlardan öğrendiğim kadarıyla hastalıklı bırakmaya girişim ederek evvel ilkin dizime müşterek el biberli etti. Silah sesinin verdiği o korkuyla heyecanla koşmaya başladım. Bu yol de vücuduma öldürmeye girişim ederek 3 el biberli etti. Allah'a şükür bu mermiler patlamadı. Eğer o atık mermiler bana vurma etmeseydi bu bölgede dallar vardı. O çocuklardan birine gelip ayrımlı müşterek ailenin de yaşamını zindana çevirebilirlerdi” dedi.

Hayatlarının kargaşa bulunduğunu kaydeden Kaya, “Hem maddesel müşterek zararımız mevcut bununla müşterek yaşamımız kargaşa reşit durumda. Burada dirilik güvenliğimiz yok. 2009 yılından beri huzurla yaşadığımız Balat'ı şu anda bu kişiler yüzünden maatteessüf huzursuzuz” biçiminde konuştu. Öte taraftan silahlı saldırıyı oluşturan Recep Çetin isminde kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Selim Bayraktar - İsmet Aktaş
 

İLGİLİ HABER
Sinemasal kurucusu Esen Kayaya silahlı saldırı kamerada Sinemasal kurucusu Esen Kaya’ya silahlı saldırı kamerada
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR