Dünya

Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Han: Türkiye, Müslüman dünyası için umudun merkezi

Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Mesud Han, Türkiye’nin "Müslüman dünyası için umudun merkezi olarak ortaya çıktığını" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam rönesansının bir sembolü olarak yükseldiğini bildirdi.

Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Han: Türkiye, Müslüman dünyası için umudun merkezi
13-11-2020 23:51
Ä°slamabad

Azad Cammu ve KeÅŸmir CumhurbaÅŸkanı Serdar Mesud Han, Türkiye Bursları kapsamında Azad Cammu ve KeÅŸmir Ãœniversitesi öğrencilerini Türkiye’ye uÄŸurlama etkinliÄŸinde yaptığı açıklamada, Pakistan ve KeÅŸmir halkının her zor zamanında Türkiye’nin kendilerine yardım elini uzattığını, 2005’teki depremde ve 2010’daki sel felaketinde ilk yardım eden ülke olduÄŸunu anımsattı.

Türk hükümetinin KeÅŸmir meselesini ve KeÅŸmir halkının kendi kaderini tayin hakkını ilkesel bir duruÅŸ olarak benimsemesinden memnuniyet duyduÄŸunu ifade eden Han, ErdoÄŸan’ın Pakistan Parlamentosu’nda ve sonra BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Hindistan’ın yasa dışı eylemlerini kınadığını, açık bir ÅŸekilde KeÅŸmir halkının özgürlük mücadelesine destek verdiÄŸini hatırlattı.

Han, Türkiye’nin "Müslüman dünyası için umudun merkezi olarak ortaya çıktığını" ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Ä°slam rönesansının sembolü olarak yükseldiÄŸini ifade etti.

Türkiye’nin Azad Cammu ve KeÅŸmirli öğrencilere yüksek öğrenim imkanı sunmasının yanı sıra Mirpur, Muzafferabad, Rawalakot ve diÄŸer bölgelerde okullar açmak istemesi halinde hükümetinin Ankara ile iÅŸ birliÄŸini geniÅŸleteceÄŸini kaydeden Han, Türk yatırımcıları tarım, turizm ve eÄŸitim sektörlerinde yatırım yapmaları için bölgeye davet etti.

EtkinliÄŸe, Türkiye’nin Ä°slamabad Büyükelçisi Ä°hsan Mustafa Yurdakul, Azad Cammu KeÅŸmir Ãœniversitesi yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR