Gündem

Avustralya'daki sel felaketinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Avustralya'nın Victoria eyaletinde gün boyunca etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen selde, 60 yaşlarındaki bir kişinin cansız bedenine sel sularının altında kalan binek aracı içinde ulaşıldı.

Avustralya'daki sel felaketinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
10-06-2021 21:51

Avustralya'nın Victoria eyaletinde etkili olan son yılların en şiddetli sağanak yağışları ve fırtınalar, eyalette yaşamı durma noktasına getirmişti. Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, fırtınaların ise saatte 119 kilometre hıza ulaştığı ve metrekareye 200 kilogram yağış düştüğü ifade edilmişti.

Eyaleti etkisi altına alan şiddetli yağmur ve fırtına ise bazı bölgelerde sele neden olmuş, eyalet genelinde bazı yollar kapanırken araçlar da suya gömülmüştü. Eyalette, 200 binden fazla ev elektriksiz kalmış, acil servislerin 5 binden fazla yardım çağrısı aldığı ve 3 bin 500'ünün ağaçların evlerin üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazalarla ilgili olduğu aktarılmıştı. Ayrıca, 40 yaşlarındaki bir kadının başından yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti. Eyalet Acil Servis Şefi Tim Wiebusch yatpı açıklamada, Melbourne'un doğusundaki Traralgon'da nehrin su seviyesinin yükselmesiyle yaklaşık 220 ev için tahliye emri verildiğini duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR