Gündem

Arap İş adamı A.Salih Asfour’un 100. yıl madalya gururu

Gaziantep’te çeşitli yatırımları bulunan Suriyeli iş insanları adına ASSİAD Başkanı Abdulghafour Salih Asfour, kente bir okul yaptırmak için imzaladığı protokolden dolayı 100. yılda 100 hayırsever madalyası aldı.

Arap İş adamı A.Salih Asfour’un 100. yıl madalya gururu
07-12-2021 16:18
07-12-2021 16:52

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde 100 hayırsever ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ayak üstü görüşen ASSİAD Başkanı hayırsever iş Adamı A.Salih Asfour, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği sıcak ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Kısa süreli görüşmede karşılıklı Arapça konuştuklarını ifade eden Başkan Asfour, bu duruma çok şaşırdığını ve etkilendiğini ifade etti.

Asfour, listedeki tek yabancı uyruklu hayırsever.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen gecede hayırseverlere madalyaları verildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanan Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından başlatılan 100.yılda 100 hayırsever kampanyası ve ödül töreni  başarıyla sonuçlandı. Kampanyaya destek veren ve Gaziantep’te yaşayan Suriyeli hayırsever iş adamı, listedeki tek yabancı uyruklu hayırsever A.Salih Asfour, 10 derslikli okul yaptırmak için protokol imzalamıştı.
Arap Sanayici İş Adamları Derneği (ASAİAD) Genel Başkanı da olan A.Salih Asfour, İstanbul Haliç kongre merkezindeki törende madalyasını Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel ve Sait Kirazoğlu’nun elinden aldı.

Asfour, Suriye kökenli İş insanlarının 10 yılı aşkındır yaşadıkları kente vefasını göstermeye devam edeceklerini belirterek, önümüzdeki günlerde yeni bir sosyal projeyi daha hayata geçireceklerini belirtti.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan, “100.Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına destek olan Asfour, Şahinbey İlçesi Bülbülzade Mahallesine 10 derslikli Anaokulu yaptıracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR