Gündem

Adıyaman’da deprem! Gaziantep’te de hissedildi

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can kaybı yok, ilçe merkezinde ve köylerde bazı evler yıkıldı, hafif yaralanan 15-20 kişi hastanelere başvurdu. Deprem sonrası bugün okullar tatil edildi.

Adıyaman’da deprem! Gaziantep’te de hissedildi
24-04-2018 04:30
Merkez üssü Adıyaman Samsat ilçesi Kırmacık köyü mevkinde gece saat 03.35 sularında 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi.

 

Kandili Rasathanesinin verilerine göre gece yarısı saat 03.35 sularında merkez üssü Samsat İlçesi Kırmacık köyü olarak belirlenen şiddetli deprem sonrası tedirgin olan halk sokaklara döküldü. Depremin Adıyaman’ın yanı sıra Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde de hissedildiği belirtildi.

 

Adıyaman’ın Samsat ilçesi Kırmacık köyünde meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ediyor.

 

’"

 

İlk gelen bilgilere göre meydana gelen depremde can kaybı olmazken, deprem esnasında panikleyerek pencereden atlayan, evinden kaçarken yaralanan ve deprem esnasında fenalaşan vatandaşların olduğu, ilk belirlemelere göre 15-20 kişinin Samsat Devlet Hastanesinin önünde kurulan mobil hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

 

Geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası bir çok ev yıkılmış, vatandaşlar kendilerine tahsis edilen konteynerlerde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlardı. Meydana gelen deprem sonrası can kaybının olmayışı vatandaşlara derin bir nefes aldırdı.

 

Afad ekipleri Samsat ilçesine anında ulaştı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR