Dünya

AB ve Fransa, Lübnanlı yöneticilere yaptırım üzerinde çalışıyor

Fransa ve Avrupa Birliği'nin (AB), Lübnan'ın ekonomik çöküşünü durdurabilecek bir hükümet kurması için "Lübnanlı yetkililere yönelik yaptırım önerileri üzerinde çalıştığı" öne sürüldü.

AB ve Fransa, Lübnanlı yöneticilere yaptırım üzerinde çalışıyor
09-04-2021 00:51

Lübnan'a yapılan yardımların liderliğini yapan Fransa, Beyrut patlamasından bu yana ülke ekonomisini kalkındıracak bir hükümetin kurulması için siyasi sorumlulara çağırı da bulunmaya devam ederken, Fransa ve Avrupa Birliği'nin (AB), Lübnan'ın ekonomik çöküşünü durdurabilecek bir hükümet kurması için "Lübnanlı yetkililere yönelik yaptırım önerileri üzerinde çalıştığı" öne sürüldü.

Geçtiğimiz Ekim ayında, yeni bir hükümet kurmak üzere atanan Saad Hariri'nin 18. kere, Hizbullah'ın müttefiki olan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun ile görüştüğü, fakat yine anlaşma sağlanamadığı bildirildi.Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian dün Senato'daki hükümet sorgulama toplantısında yaptığı açıklamada, "Kişisel çıkarlarının lehine genel çıkarları terk eden insanlara karşı somut öneriler geliştiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Le Drian ayrıca, "Bazı siyasi aktörler sorumluluklarını almazlarsa bu konuda bizimkini almakta tereddüt etmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde aldıkları veya almayı reddettikleri kararlar belirleyici olacak" demişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR