USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zeki Müren'in hatırası bu binada yaşıyor

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Ahmetölen Mahallesi'nde Zeki Müren tarafından 1970 yılında yaptırılan okul binası dimdik ayakta duruyor. Taşımalı eğitime geçilmesiyle birlikte binada düğün ve hayır organizasyonları yapılıyor.

Zeki Müren'in hatırası bu binada yaşıyor
10-03-2021 21:06
Google News

Ahmetölen Mahallesi Muhtarı Mehmet Onbaşı, bir seyahat esnasında arabası çamura batan Zeki Müren'e kendi köyünden birinin yardım etmesiyle başlayan yakınlaşmanın okul yapımıyla sonlandığını söyledi. Muhtar Mehmet Onbaşı, kendisinin de okuduğu okulda o dönem öğretmenlerin derslerini çalışmayan öğrencileri halen okulun tavanında bulunan demir çengele astığını gülerek anlattı.

Mehmet Onbaşı, Zeki Müren'in köylerine yaptırdığı okulla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim köyümüzün okulu yoktu. 1968-1969'larda 1335 doğumlu bir amcamız köyümüzden Dursunbey'e eski yoldan giderken Darıçukur Köyü'nde araba beklerken orada bir arabanın çamura battığını görür. Amcamız ve yanındakiler çamura batan arabanın kurtulması için yardım etmişler. Amcamızın yardım ettiği kişi sanatçı Zeki Mürenmiş. Yardım etmelerinden sonra Zeki Müren nerelisiniz diye sormuş. Amcamız Ahmetölen köyünden olduğunu söylemiş. Zeki Müren de “köyde okulunuz var mı?” diye sormuş. Onlar da “okul nerde” demişler. Ama kendisine yardım ettikleri kişinin Zeki Müren olduğunu bilmiyorlarmış. Köyde okulun olmadığını öğrenen Zeki Müren “o zaman ben sizin köyünüze okul yaptırayım” demiş. O olaydan sonra Sanatçı Zeki Müren'in yardımıyla çok kısa bir sürede 2-3 ay içinde bizim köy okulumuz inşa ediliyor. Görüldüğü gibi okul halen ayakta duruyor” diye konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?