USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Yerel yönetimlere başkanlık modeli

24 Haziran seçimleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçen Türkiye’de yerel yönetimler de bu sisteme göre dizayn ediliyor. Bu kapsamda yerel yönetimlerde geniş kapsamlı reformlar yapılacağı belirtiliyor.

Yerel yönetimlere başkanlık modeli
23-08-2018 11:43
Google News
Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre AK Parti’nin 6’ncı Olağan Kongresinde okunarak kabul edilen 2018 Faaliyet Raporunda bu hazırlıklarla ilgili bir bölüm de yer aldı. Bu kapsamda belediye çalışmalarının daha verimli ve etkin bir hâle getirilmesi için ilk olarak belediyelerin icra gücü arttırılacak.

Bu amaçla belediyelerin yetki ve görevleri yeniden düzenlenecek. Belediyelerin mali kaynaklarını güçlendirecek tedbirler alınacak. Yapılacak olan değişikliklerin en önemlisi ise “Başkanlık” modelinde olduğu gibi üst düzey yöneticilerin belediye başkanı ile birlikte eş zamanlı çalışması olacak. Böylelikle belediyenin ve belediyeye bağlı kuruluşların belediye başkanları ile birlikte göreve gelmesi ve ayrılması sağlanacak. 2019 Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimleri de bu düzenlemeye geçiş açısından önemli bir eşik olacak.

Yerel yönetimlerin yenilenmesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile yerel yönetimler uyumlu hâle gelmiş olacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?