USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Tohma köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı ile hizmete açıldı

Malatya-Sivas karayolunda bulunan Karakaya Baraj Gölü üzerinde ‘itme sürme yöntemi' ile inşa edilen Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımı ile ulaşıma açıldı.

Yeni Tohma köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı ile hizmete açıldı
06-02-2021 19:41
Google News

Osmangazi Köprüsü'nden sonra aynı sistemle temeli 2018 yılında atılan yeni Tohma köprüsü 517,5 metre uzunluğunda ve 21 metre yükseklik ile 16 metre genişliğinde inşa edildi. Yapımında 12 bin metreküp beton, 2 bin 700 ton çelik ile 4 bin 360 metre fore kazık kullanılan köprünün kenarları ise deprem izolasyonlu olarak yapıldı. Çift şeritli eski köprünün yanına inşa edilen yeni Tohma Köprüsünün adına ise Şehit Gaffari Güneş'in adı verildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Malatya üzerinden Karadeniz'e bağlayan köprünün açılışı için tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Dolmabahçe Ofis'inden canlı bağlantıyla katıldığı törende ilk olarak konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'yi baştanbaşa kuşatan ulaştırma ve haberleşme projeleri ile sadece bölgenin değil, dünyanın en önemli ticari koridorlarında söz sahibi bir ülke haline geldiklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?