USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni kontrollü normalleşmede Gaziantep okulları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kontrollü normalleşme kurallarını açıklamasıyla, okullarda ders zili çaldı.

Yeni kontrollü normalleşmede  Gaziantep okulları
04-03-2021 17:47
04-03-2021 18:00
Google News
Yüz yüze eğitim için okullara dönen çocukların Covid-19’dan nasıl korunacağı ise merak konusu oldu. 

Biz de Gaziantep’te eğitim-öğretim veren okullara giderek, okul müdürlerinden Covid-19’a karşı aldıkları tedbirler hakkında bilgi aldık. 

Nesrin Mehmet Abar Okul Müdürü Ökkeş Hançer, salgın döneminde sınıfların iki eşit gruplara ayrılmasıyla, 30-35 kişilik mevcudun 17-18 kişilik gurplar halinde ders gördüğünü söyledi. 

Okulu hijyen şartlarına uygun hale getirmeye çalıştıklarınının altını çizen Müdür Hançer, her öğrencinin tek sırada oturacağı şekilde önlem aldıklarını, grup oyunları değil de bireysel oyunlarla öğrencileri bir araya getirmemeye çalıştıklarını belirtti. 

Özel Birey Okulları Müdürü Ali Bozgeyik de sınıflar ikiye bölünerek, tekli sıra sistemine geçildiğini ifade ederken; Özel Deva Okulları Genel Müdürü Cengiz Kekeç ise çocukların birbiri ile temasını azaltabilmek için bütün birimler arasında ayrı tenefüs çözümünü uyguladıklarını açıkladı. 

Okulun tüm koridorları ile lavabolarını dezenfektan ve mesafe levhalarıyla donattıklarını ifade eden okul müdürleri, öğrencilerin her tenefüs ellerini yıkamalarının ve dezenfektan kullanmalarının sağlandığını anlattılar; velilere de çocuklarının çantlarında yedek sabun veya dezenfektan ile maske bulundurmaları tavsiyesinde bulundular. Özel Birey Okulları Müdürü Ali Bozgeyik, velileri özellikle  çocuklarına kaliteli maske kullandırmaları için uyardı. 

Okul müdürleri, çocukların maske takma konusunda ise oldukça hassas ve sorumlu davrandıklarını aktardılar. 

Haber: Başak AKAY – Berke KOLTUKOĞLU
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?