USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Ücretsiz tablet dağıtımı MEB! 8. faz dağıtımı yapılıyor! Hangi illere tablet dağıtılacak?

Milli eğitim bakanlığı okul çağında birden fazla öğrencisi olan ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

Ücretsiz tablet dağıtımı MEB! 8. faz dağıtımı yapılıyor! Hangi illere tablet dağıtılacak?
20-02-2021 14:59
Google News
 Pandemi başından beri 81 ile tablette isteğinde bulunan bakanlığın 8. fazda teslimat yapacağı iller belli oldu. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tablet desteğinin sağlanacağı İllerin yöneticileri ile video konferans yöntemi ile görüştü. Selçuk öğrencilerin yüz yüze eğitime devam edemediği bugünlerde gereksinimlerini karşılamayı  sürdürdüklerini dile getirdi. Henüz tablet alamayan birçok aile öğrenci tablet başvuru şartlarına ve dağıtımı nasıl gerçekleştirdiğini merak ediyor. Bakanlığı öğrencilerin başarı durumu eğitim çağındaki kardeş sayısı ailelerin gelir durumu ve ihtiyaçları baz alarak dağıtım yapıyor. İlkokul ve ortaokul ve lise öğrencilerinin uzaktan eğitiminde internet sıkıntısı yaşamaması için 25 GB internet paketli tabletler dağıtılıyor. Peki milli eğitim bakanı tablet başvurusu nerede nasıl yapılır 8 fazda dağıtım yapılacak iller belirlendi.

Hangi illere tablet dağıtımı yapılacak Milli eğitim bakanlığı 8 faz tablet dağıtımında İstanbul İzmir-Trabzon ,Adana ,Ağrı ,Diyarbakır ,Gaziantep ,Hatay ,Kars ,Kayseri ,Kütahya, Manisa Muğla ve Van'daki öğrenciler bu hafta sonuna kadar 67 bin 200 tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. MEB tablet başvurusu nasıl yapılır akanlık tarafından dağıtımı yapılan tabletlerin herhangi bir başvuru sayfası veya ekranı bulunmuyor.


Tablet ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilerek dağıtımlar il milli eğitim müdürlüklerince gerçekleştiriliyor işte tablet dağıtımında belirleyici olan kriterler ailenin maddi durumu okul okul çağındaki kardeş sayısı öğrencinin başarı durumu özel eğitim gereksinimi

Şubat ayı sonuna kadar 600 bin tablet dağıtılacak

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tablet dağıtımlarında her hafta daha çok öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti Ocak ayı bitmeden milli eğitim bakanlığı tarafından 500 bin tabletin dağıtıldı dağıtıldığında dikkat çeken Selçuk eni hedefimiz yeni hedefimiz şubatta 100 bin tableti daha çocuklarımıza ulaştırmak hep birlikte daha fazla başaracağız hep birlikte daha fazlasını başaracağız ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?