USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'nin akciğerleri kadınlara emanet: Bu ormanda pozitif ayrımcılık var

Türkiye'nin akciğerlerinden biri olan "Kunduz Ormanları" kadınlara emanet. Orman İşletme Müdürünün yanı sıra koruma memurları ve ağaç kesme işinde çalışanların çoğunun da kadın olduğu ormanda günün ilk ışıklarıyla birlikte ormana giren kadınlar, ağır motorlu teste

Türkiye'nin akciğerleri kadınlara emanet: Bu ormanda pozitif ayrımcılık var
07-03-2021 15:06
Google News

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Samsun'da ormancı kadınlar hikayeleriyle parmak ısırtıyor. Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan "Kunduz Ormanları" birçok kadına ekmek kapısı oluyor. Türkiye'de çok az sayıda kadında bulunan "Ağaç Kesme Yeterlilik Belgesi"ne sahip 15 kadın, zorlu ve riskli bir mesleği icra ediyor. Motorlu testereleri ustalıkla kullanan kadınlar ağaçları büyük bir özen ve dikkatle kesiyor.

Akabinde ağaçların dalları kesiliyor. 7/24 görev yapan kadın orman muhafaza memurları ise kesilen ağaçların ölçüm işlemini yapıyor. Bu işlemden sonra kadınlar baltalarla ağaçların soyma işlemini gerçekleştiriyor. Aşamalardan geçen ağaçlar, kadınların kullandığı traktörlere yüklenerek istiflenmeye götürülüyor. Ormanın güvenliği de kadınlara emanet. Orman muhafaza memuru kadınlar yangınlardan ağaçları doğru kesmeye kadar birçok konunun güvenliğini sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?