Sigara ve Teknoloji bağımlılığı hakkında sunum yapan Tamer, özellikle sigara kullanımı hakkındaki yanlış ön yargıların ortadan kalkması için öğrencilere bilgilendirmede bulundu. Tamer konuşmasında " Dünya’da her yıl 5 milyondan fazla insan sigara kaynaklı hastalıklardan ölüyor. Üstelik bu rakamın içinde pasif içici dediğimiz, sigara dumanına maruz kalan ama aslında sigara içmeyen insanlar da var. Sigaranın dumanı siz içmeseniz dahi, hem solunum yoluyla hem deri gözeneklerinden geçerek vücuda ulaşabiliyor. Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan bir şey hakkında "Katil" demek çok haksız bir yakıştırma olmaz. Ama maalesef bu katile birçok insan bağımlı ve üstüne de para verebiliyor. "Delikanlı adam sigara içer" gibi yanlış anlayışlar yüzünden sigara normalleştiriliyor. Oysa insanlığa zarar veren, insanları öldüren bir şeyi delikanlı olan da yapmaz. Biz bu sloganı "Delikanlı olan sigara içmez" diyerek değiştirmemiz gerekir. Çünkü toplumda delikanlılık başkasına zarar vermeme hatta zararlı olana karşı durma anlamında kullanılır. Öğrenciler olarak sizler bu tehlikelere karşı durmalı ve hayır demeyi ilke edinmelisiniz " şeklinde konuştu. Teknoloji bağımlılığına da değinen Tamer, " sigara ve diğer maddelerin beyne yaptığı hasarı teknoloji de yapabilmektedir. Gerektiği kadar ve dengeli kullanmadığımız zaman istemediğimiz bir çok kötülükle baş başa kalabiliriz. Oysa ki bizler daha fazla kitap okumaya, sosyal faaliyetlere katılmaya çabalamamız gerekir. Böylelikle teknoloji hayatımızı kolaylaştıran bir araç olmanın ötesine geçmez ve bağımlı olmayız" dedi.
Tamer, yıllarca kullandıktan sonra sigarayı bırakan Mütercim Asım Ortaokulu Müdürü İlham Gök’ü de öğrencilere iyi bir örnek olması sebebiyle tebrik ederek konuşmasını tamamladı.
Tamer, yıllarca kullandıktan sonra sigarayı bırakan Mütercim Asım Ortaokulu Müdürü İlham Gök’ü de öğrencilere iyi bir örnek olması sebebiyle tebrik ederek konuşmasını tamamladı.