USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Türk-Endonezyalı aşkı önce gümrüğe, sonra pandemiye takıldı

Endonezya uyruklu Rumarjati Yahya Saragıh ile Samsun'da resmi nikah yaparak evlenen Selim Şenol gümrükte yaşanan bir problem nedeniyle 3 yıldır eşini göremiyor. Şenol, eşine tekrar kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Türk-Endonezyalı aşkı önce gümrüğe, sonra pandemiye takıldı
24-05-2021 13:56
Google News

Samsun'da 42 yaşındaki Selim Şenol ve Endonezya uyruklu Rumarjati Yahya Saragıh (42) internet üzerinden tanışmalarının ardından 25 Nisan 2018'de Samsun'da kıyılan resmi nikahla evlendiler. Çift evlilik sonrasında Rumarjati‘nin kimlik alabilmesi için gereken 90 günlük başvuru süresini kaçırdı. Ülkeye bir daha giriş çıkış yaparsa kimlik alabileceğinin söylenmesi üzerine Şenol tekrar giriş yaptığında kimlik alabilmesi için eşinin 11 Eylül 2018'de ülkesine gönderdi.

İddiaya göre, Selim Şenol'un eşi Rumarjati ülkeden çıkış yaptı ancak dönüşte havalimanındaki gümrük polisinden Türkiye'de bulunduğu ve evlendikleri sırada ülkede kalabileceği gün sayısını aştığı gerekçesiyle 'vize ihlal cezası' aldığını ve 5 yıl süreyle ülkeye giriş yapamayacağını öğrendi. Rumarjati bunun üzerine Endonezya'daki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'ndan talep ederek özel meşruhatlı vize aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?