USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: Büyüme rakamları ümit vadetmektedir

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Yaşar Doğan, yüzde 7 olarak açıklanana büyüme rakamına ilişkin, "ümit vaat ediyor" yorumunda bulundu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: Büyüme rakamları ümit vadetmektedir
31-05-2021 17:46
Google News
İstanbul

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Özellikle geçen yılın üçüncü çeyreği ile başlayarak pozitif olarak devam eden büyüme rakamları ümit vadetmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdüTürkiye beklentileri aşan ilk çeyrek büyümesiyle OECD ülkeleri arasında zirvede yer aldıTicaret Bakanı Muş: İhracatımız, büyümenin lokomotifi olmaya devam ediyorTOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Yüzde 7 büyüme memnuniyet vericiEkonomistler: İlk çeyrekteki güçlü seyir büyüme çıtasını yükseltti

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Doğan, “Ülkemizin 2021 yılı 1. çeyreğindeki büyüme oranının yüzde 7 olarak gerçekleşmiş olmasını 2019 yılındaki dalgalanmalar ve pandemi kaynaklı etkiler sonrası ekonomimizin toparlanma sürecini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiğini göstermesi açısından önemli görüyorum.” açıklamasını yaptı.

Devletin aldığı tedbirlerle iş dünyasının salgının zararlarından minimum seviyede etkilenmesini hedeflediğini anımsatan Doğan, “Bu hedefe yönelik olarak, özellikle geçen yılın üçüncü çeyreği ile başlayarak pozitif olarak devam eden büyüme rakamları ümit vadetmektedir.” yorumunda bulundu.

Yaşar ​​​​​​​Doğan, uzun vadeli ortalamanın üzerindeki büyümenin, iş dünyasının her şart altında faaliyetlerini devam ettirme azmini ve Türkiye ekonomisinin direncini göstermesi açısından da önem arz ettiğini belirterek, "Ülkemizin üreterek önümüzdeki süreçte de ekonomik büyümesini devam ettireceğine inanıyorum.” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?