USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tokyo Olimpiyat Komitesi'nin yeni başkanı Hashimoto oldu

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Yoshiro Mori'nin kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadelerinin ardından gelen yoğun tepkiler nedeniyle istifa etmesi sonucu yerine Olimpiyat Bakanı Seiko Hashimoto seçildi.

Tokyo Olimpiyat Komitesi'nin yeni başkanı Hashimoto oldu
18-02-2021 15:01
Google News

Covid-19 pandemisi nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için geri sayım sürerken, dev organizasyonla ilgili geçen hafta kamuoyuna yansıyan istifa krizinde yeni bir gelişme yaşandı.

Kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadelerinin ardından gelen yoğun tepkiler nedeniyle görevini bırakan Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Yoshiro Mori'nin koltuğunu devralacak isim belirlendi. Organizasyon komitesinin bugün gerçekleştirdiği toplantıda, kendisine götürülen görev teklifini kabul eden Japonya Olimpiyat Bakanı Seiko Hashimoto'yu Organizasyon Komitesi'nin yeni başkanı olarak seçtiği açıklandı. Bugün Japonya Başbakanı Yoshihide Suga ile görüşen Hashimoto, olimpiyat bakanlığı görevinden ise istifa etti. Suga'nın olimpiyat bakanlığı görevine daha önce aynı görevde bulunan meclis üyesi Tamayo Marukawa'yı atama kararı aldığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?