USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sudan'da nüfuz ortağı ÖDBG, orduyu demokratik geçişten caymakla suçladı

Sudan'da erk ortağı Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ve yardımcısı Orgeneral Muhammed Hamdan Dagalu'nun siyasilere hakkında eleştirilerini demokratik geçişten vazgeçmek adına nitelendirdi.

Sudan'da nüfuz ortağı ÖDBG, orduyu demokratik geçişten caymakla suçladı
23-09-2021 15:03
Google News
Hartum

Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) Medya Komitesinden meydana getirilen mukayyet açıklamada, değimsiz darbe girişiminin ardından, ordunun başındaki Burhan ve Dagalu'nun hitabı da karışma edinmek üzere, ÖDBG'e müteveccih temelsiz ve mesnetsiz suçlamalarla kırcı tepkilerle karşılaşılmış bulunduğu belirtildi.

"Egemenlik Konseyi Başkanı ve yardımcısının konuşması, demokratik intikal için aracısız müşterek zılgıt ve çıplak ihtilal güçleri ile kalaba ortada müşterek çatlama tekvin girişimi. Orgeneral Burhan ve Dagalu'nun siyasilere üstünde eleştirileri demokratik geçişten vazgeçmek anlamına geliyor." ifadelerine arazi sunulan açıklamada, siyasal güçlerin, topu topu kuvvetiyle buna üstünde duracakları vurgulandı.

Darbe girişiminden tahsil edilen en ehemmiyetli dersin, kalaba ve asayiş kuruluşlarında reformun hızlandırılmasına bulunan gereksinimi gösterdiği vurgulandığı açıklamada, orduyu emektar Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir diyetinin kalıntılarından arındırmaya gerekseme bulunduğu kaydedildi.

ÖDBG, halkın darbe girişimine bağlı soruşturmanın neticelerinden bilgili olmasını, kalkışmayı planlayanların adaletli ve aleni müşterek biçimde yargılanmasını ve çıplak mutluluk müesseselerinin askeri soruşturmalara katılmasını arzu etti.

Ordu, 21 Eylül'de, Tümgeneral Abdulbaki Hasan Osman Bekravi liderliğindeki 22 subayın kalkışmasının engellendiğini duyurmuş, er ve çıplak onlarca ferdin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, mutluluk televizyonunda meydana getirdiği açıklamada, salı sabahı meydana gelen darbe girişiminin emektar Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir diyetinin kalıntıları kabilinden gerçekleştirildiğini bildirmişti.

Ordunun darbe girişiminin müsebbibi adına siyasal güçleri gaye göstermesi üstünde nüfuz ortağı çıplak hükümet, askerin açıklamalarını "darbe girişiminden şimdi tehlikeli" adına nitelendirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?