USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan açıklama: İşte alınan kararlar

Son dakika haberi: Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayat geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındığını açıkladı. İşte kritik toplantıdan çıkan kararlar...

Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan açıklama: İşte alınan kararlar
17-11-2020 02:21
17-11-2020 02:29
Google News

 

Kuzey yarım kürede kış mevsiminin hakim olmasıyla birlikte corona virüs vaka sayısı tüm dünya genelinde hızla yükselirken, gözler tedavi ve aşı çalışmalarına odaklandı.

Birçok Avrupa ülkesi, yeniden sokağa çıkma yasağı ve kısıtlama kararları ile gündemde. Türkiye’deki kayda değer vaka sayısı artışı sonrası da "Sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusu bir kez daha tartışma konusu oldu.


Peki, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ne zaman bitecek ve sokağa çıkma yasağı gündemde mi? İşte, hafta sonu başta olmak üzere, sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaları hakkında yapılan son resmi açıklamalar....


Corona virüs salgınının erken dönemlerinde, Türkiye’de büyükşehirler ve Zonguldak’ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Hafta sonları ve bazı ardışık tatil günleri için getirilen kısıtlamalar, normalleşme süreci ile birlikte sona ermişti. Vaka sayılarındaki dalgalanmalar ile dönem dönem sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu, vatandaşların gündemini meşgul ediyor.


FAHRETTİN KOCA’DAN KONUYLA İLGİLİ SON AÇIKALMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eylül ayındaki corona virüs vaka sayısında yaşanan dalgalanmada, sokağa çıkma yasağı ile ilgili şu ifadelere yer vermişti:


"Dünyada, sokağa çıkma yasağı ile ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını ve bu uygulamaların daha çok tercih edilmediğini biliyoruz. Özellikle Türkiye için de sokağa çıkma yasağı gibi bir yasağın söz konusu şu an (17 Eylül tarihi itibariyle) olmadığını ve Bilim Kurulunun da öyle bir önerisinin olmadığıını söyleyebilirim."



Ancak, Eylül ayından bu yana geçen yaklaşık 2 aylık süre içerisinde, vaka sayılarındaki değişimin, Bilim Kurulu’nun kısıtlamalara yaklaşımı konusunda bir etkisi olup olmadığı bilinmiyor. Bugünkü toplantı hakkında sadece, Bilim Kurulu’nun gündem maddeleri arasında, virüse karşı alınabilecek yeni tedbirlerin olduğu bildirildi.

Bilim Kurulu toplantısı ile ilgili yazılı basın açıklamasının, saat 23.00’e doğru yapılması bekleniyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?