USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SODES hüsranı!

Gaziantep, valisiyle, belediye başkanıyla, emniyet müdürüyle başta olmak üzere uyuşturucuya savaş açarken, yapılan mücadeleye de STK’lar, siyasi partiler tam destek verirken, SODES programı kapsamında 2017 yılında destek verilecek projelerin içersinde Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele projelerinin olmaması kamuoyunda hayal kırıklığı yarattı.

SODES hüsranı!
09-10-2017 09:41
Google News
SODES programı kapsamında 2017 yılında destek verilecek projeler belirlendi. Valilik SODES koordinatörlüğünce Kalkınma Bakanlığına sunulan 40 projenin kabul edildiğini bildirildi. Kabul edilen projelerin bütçesinin de 9 milyon 464 bin 363 TL olduğu açıklandı. Onaylanan projeler içerisinde Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele projelerinin olmaması şaşkınlık yarattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep’te “Uyuşturucuyla Mücadele Seferberliği” başlattı. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri uyuşturucu satıcılarına son aylarda yaptığı operasyonlarla darbe üstüne darbe vurdu ama son açıklanan SODES programı kapsamında “Uyuşturucuyla Mücadele Seferberliği” hüsrana uğradı. 2017 yılında destek verilecek projelerin içinde uyuşturucu kullanımı önleyecek projelerin azlığı tepki çekti.

40 PROJEYE ONAY 25 PROJE YEDEK

Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Valilik tarafından yürütülen SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında, Gaziantep’te 9 milyon 464 bin 363 TL’lik 40 proje kabul edildi. Gaziantep Valiliği kabul edilen projeleri resmi internet sitesinden kamuoyuna duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada “Kalkınma Bakanlığı tarafından 2017 yılı itibariyle ilimizde uygulanacak 40 adet proje için 9.464.393,00 TL ödenek ayrılmıştır.25 projemiz yedek olarak belirlenmiştir” denildi.

BU NASIL MÜCADELE?

SODES projesi kapsamında desteklenecek olan projeler içerisinde Madde Bağımlılığını Önleme ve Mücadele projelerinin az olması sadece geçen yıl İl Sağlık Müdürlüğü ve Gaziantep Kent Konseyi Madde Bağımlılığını Önleme ve Mücadele Çalışma gurubu tarafından hayata geçirilen ’sanattan hayata’ projesinin bu yıl yeniden Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulması ve kabul edilmesi dışında madde ile mücadele projelerinin onaylanmaması “Bu nasıl uyuşturucu ile mücadele” sorunsunu akıllara getirdi.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ

Valilik Değerlendirme Komisyonu, kendilerine sunulan projeleri; SODES tanımındaki amaçlara uygunluk, sürdürülebilirlik, projenin amacı, faaliyetleri ile bütçesi arasındaki tutarlılık, projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi, projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler, proje hedef kitlesinin genişliği ve ilin önceliklerini göz önünde bulundurarak değerlendirdi.Uygun görülen proje teklifleri hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Bakanlığa gönderildi. Valiliklerden Bakanlığa bildirilen proje teklifleri, değerlendirildikten sonra desteklenecek projeler ve ödenek miktarları tespit edildi. Desteklenecek projeler Bakanlık tarafından hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Valiliğe bildirildi ve Bakanlık internet sitesinden kamuoyuna duyurdu. (Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?