USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sinsi ilerleyen hastalık ’prostat’

Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Kliniği Yrd. Doç. Dr. Mehmet Solakhan, soğuk havanın idrar yolları enfeksiyonu riski oluşturduğu gibi prostat şikayetlerini de arttırdığını söyledi.

Sinsi ilerleyen hastalık ’prostat’
07-12-2017 16:54
Google News
Prostat büyümesinin, idrara sık çıkma, özellikle geceleri idrara kalkma, idrar yaptıktan sonra damlamanın sürmesi, zorlanarak ve ıkınarak idrar yapma, idrar akımının kesik kesik olması, ağrılı ve kanlı idrar yapma, yanma gibi belirtileri olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Solakhan, “Prostat büyümesi özellikle 40 yaş üzeri erkeklerde başlamaktadır. İdrar yapmada şikayetler çoğunlukla daha geç başlayabilir. Özellikle soğuk havalarda artan şikayetlere karşı, soğukta uzun süre kalmama, soğuk yere oturmama, idrarını uzun süre tutmamalı, İlaç tedavilerini aksatmamalı, baharatlı yiyeceklerden kaçınmalı, kahve ve çay idrar şikayetlerini artırdığından dolayı bu içeceklerin azaltılmasını ve bol sıvı tüketilmesini önermektedir. Prostat büyümesi olan hastalarda sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, ağrı, kesik kesik idrar yapma, idrarı tam boşaltmama, gece sık idrara kalkma, ani idrara sıkışma hissi olabilir. Bu da kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir’’ şeklinde konuştu.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Kliniği Yrd. Doç. Dr. Mehmet Solakhan, "Prostat bu bakımdan sinsi karaktere sahip bir hastalıktır. Özellikle erken dönemlerinde hiç belirti ve şikayet görülmeyebilir. Normal prostat büyümesi belli bir yaştan sonra her erkekte görülür. Bu normal büyümeyi prostat kanserinden ayırt etmek gerekir. Prostat kanseri belirtileri ortaya çıktığında, hasta bazı tedavi şanslarını kaybedebileceğinden, düzenli doktor kontrollerinin tedavi başarısında önemi büyüktür. Prostat kanserinde diğer kanserlerde olduğu gibi erken teşhis ile yaşam kaybı oranları azaltılabilir. Erken teşhisin sağladığı bir diğer fayda ise prostat kanseri tedavisine bağlı yan etkilerin minimum düzeyde kalmasıdır. Ailesinde prostat kanseri varsa 40 yaşından sonra, yoksa 50 yaşından sonra yılda bir kez muayene ve gerekli tetkiklerin (USG, İDRAR, tahlili ve prostat kanser testi PSA yapılması gerekir” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?