USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rektör, şehit Fırat Çakıroğlu’nu anma etkinliğine katılan ülkücü gençlere soruşturma açtı

Gaziantep Üniversitesi’nde gün geçmiyor ki yeni bir skandal gündeme gelmesin. Rektör Ali Gür’ün neden olduğu son skandal ise, ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu’nu anmak için bir araya gelen ve Türk Bayrağı açıp, Kuran’ı Kerim okuyan gençlere Ali Gür tarafından soruşturma açılması oldu. Ali Gür, bunlar yetmezmiş gibi Ülkü Ocakları’nın düzenlediği basın toplantısının da iptali için girişimlerde bulundu.

Rektör, şehit Fırat Çakıroğlu’nu anma etkinliğine katılan ülkücü gençlere soruşturma açtı
14-03-2018 09:44
Google News
Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından 20 Şubat 2015’de şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünün yıldönümünde Gaziantep Üniversitesi’nde ülkücü öğrencileri bir anma etkinliği düzenledi.  20 Şubat tarihinde bir grup ülkücü öğrencinin katıldığı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma etkinliğinde; Türk bayrağı açıldı, Kuran-ı Kerim okundu ve üniversite kampüsü içinde bulunan Atatürk büstüne kadar Türk bayrağıyla yürüyüş yapıldı. Öğrenciler, Atatürk büstünün önünde Ülkücü Andı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ÖĞRENCİLERE SORUŞTURMA AÇILDI

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma etkinliğine katılan bir grup ülkücü öğrenci hakkında soruşturma açtı. Rektörlük Avukatı İbrahim Satıl imzalı soruşturma evrakında; “Daha önce Rektörlük ’ten izin talebinde bulunulmuş, Rektörlük bu izni uygun görmemiştir.  Buna rağmen bir grup öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu, Türk bayrağı asıldığı, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunduğu, Atatürk büstüne kadar yürüyerek burada Ülkücü Andı okunduğu tespit edilmiştir” denildi. Anma etkinliğine katılan öğrenciler İbrahim Halil Şahan (GAÜN Ülkücü Öğrenci Başkanı), Beytullah Özpolat, Ali Alper Derecik, Şaban Furkan Kaya ve Enes Türk hakkında izinsiz gösteri yapmaktan dolayı soruşturma açıldı.

Haklarında soruşturma açılan öğrenciler hakkında 1 ile 3 ay arası üniversiteden uzaklaştırma cezası verileceği öğrenildi.

TÜRK BAYRAĞI MI SİZE BATTI?

Yaşanan gelişmeler üzerine, Ülkü Ocakları Gaziantep Üniversite Başkanı İbrahim Halil Şahan, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Şahan, anlam etkinliği düzenledikleri için haklarında soruşturma üzerine kendi twitter hesabı üzerinde bir paylaşım yaptı. Şahan, “ Arkamdaki Şanlı Türk bayrağı mıydı size batan ... Yoksa Yiğidim, Fırat Yılmaz Çakıroğlunun fotoğrafı mı ? Andolsun ki mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ...” ifadelerini kullanarak, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne sert tepki gösterdi.

OCAK BASIN TOPLANTISI YAPMAK İSTEDİ

Gaziantep Üniversitesi’nde öğrencilere izinsiz Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı okudukları için soruşturma açılması, ülkücü camiada büyük tepkilere neden oldu. Ülkü Ocakları, GAÜN rektörü Ali Gür’ü kınamak için basın toplantısı yapma kararı aldı. Ülkü Ocakları Gaziantep Şubesi’nden basın kuruluşlarına, konuyla ilgili mail gönderilip, basın toplantısına davet yapıldı. Mailde, “20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesinde PKK’lı sözde öğrenciler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak üzere Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen programda 12 öğrencimize İSTİKLAL MARŞI okudukları, SAYGI DURUŞUNDA bulundukları, KURAN-I KERİM okudukları ve ATATÜRK BÜSTÜNE yürüyüp orada Vatanın bölünmez bütünlüğü adına and içtikleri için Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Ali GÜR tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Konu ile ilgili Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran 13.03.2018 (BUGÜN) Saat: 15.00’da Ülkü Ocakları İl binamızda basın açıklaması yapacaktır. Siz kıymetli basın mensubu arkadaşları aramızda görmekten onur duyarı” İfadelerine yer verildi.

10 DAKİKA KALA ERTELENDİ

Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran’ın yapacağı basın toplantısı, toplantı saatine dakikalar kala iptal edildi. Ülkü Ocakları binasına giden gazeteciler, basın toplantısının iptal edildiği haberini aldı. Gaziantep Ülkü Ocakları’nın düzenleyeceği basın toplantısının Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nden gelen bir talimatla iptal edildiği öğrenildi. İddiaya göre; Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yapacağı bilgisine ulaşan Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü harekete geçti. Rektörlüğün MHP İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları yetkilileriyle bir görüşme yaptığı, ardından da toplantının iptal edildiği öne sürüldü.

(Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?