USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ölü bulunan ayının otopsisinde ortaya çıktı: "Katil" dağ keçisi

Kanada'da çandır yaşamı uzmanları, sabık haftalarda ölmüş bulunan ortak Kuzey ABD bozayısını, ortak ak dağ keçisinin öldürdüğünü düşünüyor.

Ölü bulunan ayının otopsisinde ortaya çıktı:
22-09-2021 08:31
Google News

Britanya Kolumbiyası eyaletinde 4 Eylül'de seyir eden müşterek kişi, 70 kilo ağırlığındaki müşterek ayının ölü bedeniyle karşılaşmıştı. Adı açıklanmayan yürüyüşçü bunun peşi sıra yetkililerle temasa geçmişti.

Kanada'nın tabii ve zamanı mirasıyla ilgilenen devlete ilişkin Parks Canada'dan yetkililer meydana getirilen otopsinin sonucunda, yaraların "ak dağ keçisi boynuzlarının boyutu ve şekliyle" ahenkli bulunduğunu belirleme etti. Boynuzların, ayının aşağı mahalle altlarını ve boynunu delip geçmiş olduğu görüldü.

Parks Canada ekolojisti David Laskin şu biçimde konuştu:

Kuzey ABD bozayıları çoğu kez avının kafasına, ensesine ve omuzlarına odaklanır. Bu saldırılar çoğu kez tepeden yapılır. Bir ak dağ keçisiyse kendini boynuzlarıyla savunur.

Laval Üniversitesi'nden Steeve Côté ise eşsiz olsa da keçilerin müşterek ayıyı öldürebileceğini söyledi:

Keçilerin yegâne gereksinimi dobra müşterek boynuz darbesi.

Kalın parafin tüyleriyle dağların tepesinde müşterek fantom kabil dolaşan ak dağ keçileri 125 kilo ağırlığa ulaşabiliyor. Boynuzu 30 santimetreye varabilen bu hayvan bilimi dağlardaki önemsiz çıkıntılarda çok enerjik müşterek biçimde akım edebiliyor.

2018'de gine Kanada'daki Yoho Milli Parkı'nda müşterek Kuzey ABD bozayısıyla müşterek ak dağ keçisi ve yavrusunun karşılaşması görüntülenmişti.

KAYNAK : INDEPENDENT TÜRKÇE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?