USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milletvekili Koçer sanayi verilerini değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer TBMM’de yaptığı konuşmada, Merkez Bankası’na ilişkin alınan her kararın Türkiye’nin refah seviyesini artırmak için olduğunu söyledi.

Milletvekili Koçer sanayi verilerini değerlendirdi
13-04-2021 20:44
Google News
Türkiye’nin karşılaştığı her zor durumda bile büyümeyi sürdürdüğünü belirten Milletvekili Koçer, şöyle devam etti:

“Küresel ekonomiyi olumsuz etkileyen bir ticari savaşın ardından yine tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs neredeyse tüm dengeleri değiştirdi ve etkisi hâlâ sürüyor. Ülkeler siyasi, iktisadi ve sosyal manada zor bir süreçten geçiyor. Kalıcı büyümeyi sürdürmek, dış ticaret dengesini sağlamak, üretimi ve istihdamı güçlendirmek, her zamankinden çok daha önemli. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin temel makro dengeleri korunmaktadır. 

Belirli dönemlerde döviz kurundaki aşırı dalgalanmayı Merkez Bankası ve hükümetimiz, zamanında etkili olarak uyguladığı sıkı para politikası ve diğer önlemlerle kontrol altına almıştır ve almaya devam etmektedir.

İş ve yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik atılan somut adımlar sonucunda hem yatırımda hem de ihracatta büyümeye son derece güçlü bir katkı sağlanmıştır. Ülkemizin refahı, büyümesi ve istihdamı için pozitif rakamlar gelmeye devam ediyor. Bugün açıklanan sanayi verilerine bakıldığında, artış eğiliminin devam ettiğini görüyoruz.  Salgına rağmen sanayi üretimi şubatta geçen yılın aynı ayına göre; %8,8 artmış durumdadır. 

Sanayi üretiminin Almanya’da %6,4 azalış gösterdiği bir dönemde Türkiye, yıllık sanayi üretimini en çok arttıran G20 ülkelerinden biri olmuştur. Bu veriler bize uygulanan ekonomik politikaların sanayi kesiminde meydana getirdiği olumlu etkiyi, sanayide çarkların döndüğünü, istihdamın artarak devam ettiğini gösteriyor  ve küresel salgının damga vurduğu 2020’yi büyümeyle kapatan birkaç ülkeden biri olduğumuzu teyit ediyor. 

Türkiye ekonomisi 2020 yılında salgına rağmen %1,8 büyüdü. 2021 yılında fiyat istikrarını sağlayarak, enflasyonla mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürerek; yatırım, üretim ve büyüme hedeflerimize ulaşacağız. Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme tahminini Moody’s %3 buçuktan %4’e, IMF %5’ten %6’ya, OECD %2,9’dan %5,9’a yükseltti. Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin 2021 büyüme tahminini 4,5’tan 5’e yükseltti. 

Bütün bunlar gösteriyor ki ekonomide inişler ve çıkışlar yaşanabiliyor. Aslolan üretim, yatırım ve istihdamın devamı. Merkez Bankası’na ilişkin alınan her karar, Türkiye’nin refah seviyesini artırmak içindir.”
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?