USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milletvekili Koçer'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekili Koçer'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
07-03-2021 17:51
07-03-2021 17:56
Google News

Koçer, mesajında, Türkiye'de ekonomik, sosyal ve siyasal alanda kadınların payının her geçen gün arttığını, kadınların ülkeye kazandırdıkları ve elde ettikleri başarılarla Türkiye'nin geleceğine yön verdiğini ifade etti.
Kadınların hayat standardını en üst düzeye çıkartmak, çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak, aile birlikteliğini sağlamak, iş hayatında ve siyasette kadınları daha aktif kılmak amacıyla gerek anayasa gerekse kanunlarda pek çok yenilik gerçekleştirildiğini aktaran Koçer, şunları kaydetti:
"Kadınlarımız, çalışma hayatı, eğitim, sağlık, kültür, sanat, ticaret, girişimcilik gibi alanlarda çok daha önemli bir yerdeler. Kadınların haklarını korumaya, ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin oluşmaya başlaması önemli gelişmelerdir. Ancak kadına karşı şiddet çok daha fazla ilgi ve önem gösterilmesi gereken bir konudur. Kadına karşı şiddet ile yapılacak mücadeleye herkesin katkı koyması ve çevresindekilerin bu konuya duyarlı olmasını sağlaması şarttır. Kadına şiddet olayı en büyük toplumsal sorunlarımızdan biri olarak devam ettikçe mücadelemiz de devam etmelidir. İnsanlarımızın eğitimi ile birlikte aile sosyal destek programları, aile destek merkezleri, sosyal hizmet ve dayanışma merkezleri, evlilik öncesi eğitim programları, aile eğitimi programları, aile danışmanlığı gibi uygulamalar ile aile yapısı güçlendirilmekte ve kadına şiddet konusunda toplumsal eğitim desteklenmektedir."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?