USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milletvekili Erdoğan’dan seçimlere günler kala kritik açıklamalar

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve 3. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Erdoğan, Mega TV’de yayınlanan Seçime Doğru programında 24 Haziran’da yapılacak seçimlere ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erdoğan’dan seçimlere günler kala kritik açıklamalar
14-06-2018 15:39
Google News
Sahada yaptıkları çalışmalarda sıkmadık el bırakmadıklarını, her cadde, her sokak ve her STK’ya ulaşmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan,14 grup olarak her gün sabah başlayıp gece sahura kadar çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

"GAZİANTEP’TE YÜZDE 70’İ HEDEFLEDİK"

Çalışmalarında halkın teveccühüyle karşılaştıklarını ifade eden Erdoğan, “AK Parti, Gaziantep’te 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yüzde 62,5 oy almıştı. Şu anda sahada gördüğümüz AK Parti’nin bu oranı koruduğu yönünde. Ama biz bunun üstüne çıkmak istiyoruz. Çünkü cumhurbaşkanımızın yanında güçlü bir meclis gerekiyor. Güçlü meclis olmazda kanunların çıkması tehlikeye giriyor. Bütçe çıkma olayı söz konusu oluyor. Onun için meclisin denetim görevini yapabilmesi açısından parlamentoda güçlü bir AK Parti iktidarının olması lazım. Bu nedenle de Gaziantep’teki oy oranımızı yüzde 62,5’ten yüzde 70’e hedefledik” dedi.

"HALKIMIZ İYİMSER HAVANIN BOZULMASINI İSTEMİYOR"

Hem ilçelerde hem de Gaziantep merkezde AK Parti’ye halkın ilgisinin azalmadığını kaydeden Milletvekili Erdoğan, “Bu ilginin sebebi AK Parti’nin duruşu, vatan millet meselesinde tavizsiz oluşu, çeşitli terör örgütlerine karşı tavizsiz oluşudur. Kişi başı milli gelir AK Parti’den önce 2 bin dolar civarındaydı ve fakir bir ülkeydik. Bugün 10 bin doların üzerine çıkmış durumdayız. Vatandaş da bunu görüyor. Bu bütün kesimlere yansıyor. Onun için halkımız bu iyimser havanın bozulmasını istemiyor” ifadelerini kullandı.



"DÜNYADA 10 MEGA PROJE VAR, 6’SI TÜRKİYE’DE"

Muhalefeti ve muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarını eleştiren Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Muhalefetin cumhurbaşkanı adayları eğer seçilirsek eski sisteme döneceğiz diyorlar. Eski sisteme dönmek koalisyonlara dönmek demek. Bir hasta adam 3,5 yıl Türkiye’yi yönetti. Türkiye koalisyonlar döneminde 700 milyon dolar için ülke ülke geziyordu. Biz artık bunları aştık. Türkiye 16 yıldır Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ve güçlü bir meclisle güçlü bir hale geldi. Bugün dünyada 10 tane dev mega proje var. 10 mega projenin 6 tanesi Türkiye’de. Türkiye böyle büyük hedefler koydu. Ayrıca 16 yıldır üst üste ortalama yüzde 4’ün üzerinde büyüyor. Şu anda dünyada büyümede 2. sıradayız. OECD ülkeleri içinde ise 1. sıradayız. Böyle güçlenen, büyüyen bir Türkiye’nin gücünü devam ettirebilmesi ve yabancı ülkelerin sömürüsü altına düşmemesi için vatandaşımız, cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye oy verme teveccühünü göstermeli,  zaten gösteriyor da.”

"ESNAF VE EMEKLİYE YÖNELİK İYİLEŞTİRMELER ARTARAK DEVAM EDECEK"

Erdoğan, ekonomik gelişmeleri de değerlendirerek dolarla bir takım oyunların oynandığını vurguladı. Bunda Türkiye’nin zarara, zafiyete uğratmanın amaçlandığını söyleyen Erdoğan, “AK Parti gücünü korur ve arttırırsa Türkiye’deki bu istikrar ekonomiye de yansır. Ekonomik istikrar da kalkınmamıza yol açacaktır. Zaten dev projelerimiz var, Kalkınıp büyüyoruz. Bunu tabana yayma konusunda da epey mesafe aldık. Esnaf ve emekliye yönelik iyileştirmeler de artarak devam edecek” ifadelerini kullandı. 



"ALMANYA GEZİ OLAYLARINI YÖNETTİ, ÇÜNKÜ…"

AK Parti’nin projeleri üzerinden de muhalefete yüklenen Erdoğan, bazı projeleri iptal edeceklerini açıklayan cumhurbaşkanı adaylarına tepki gösterdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcut cumhurbaşkanı adaylarının açıklamaları ortak. Diyorlar ki biz cumhurbaşkanı seçilirsek bu projelerin hepsini iptal edeceğiz. Bu projelere bakmak lazım. Biri Kanal İstanbul. Oysaki Kanal İstanbul’la Türkiye yılda 8 milyar TL para kazanacak. Artı 200 bin istihdam sağlanacak. O zaman siz bunu neden iptal ediyorsunuz. Gavur haklı. Gavur diyor ki Lozan’a alternatif oldu bu proje. Bu cumhurbaşkanı adaylarımız da gavurun sözüyle hareket etmesinler. Üçüncü havalimanını da iptal edeceğiz diyorlar. Üçüncü havalimanını bugün Almanya ve Avusturya itiraz ediyor. Ben onları anlıyorum; çünkü Almanya dünyanın en büyük havalimanına sahip. Yıllık getirisi 8 milyar Euro. Ve bu mutlak üstünlüğü bize geçiyor. Ama Almanya Gezi olaylarını yönetti. Yönetme nedeni buydu. Amaçları Türkiye’yi sıkıntıya sokmaktı. Bunlar bir yana muhalefet partileri cumhurbaşkanı adayları bu projlere neden karşılar bunu anlamış değilim. Nükleer santrali de iptal etmek istiyorlar. Biz yılda yüzde 4 büyüyoruz. Yüzde 4 büyümek demek, yüzde 4’te enerjiye ihtiyaç demektir. Akkuyu Enerji Santrali yüzde 17 enerji sağlayacak. Hesap kitap yapmadan çıkıp konuşuyorlar."

Tacettin BORAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?