USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meteoroloji ve AFAD peş peşe duyurdu: 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

AFAD ve Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamalarında; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon için "sarı", Rize ve Artvin içinse "Turuncu" uyarısında bulunuldu. Vatandaşların sel ve taşkınlara karşı tedbirli olması istendi.

Meteoroloji ve AFAD peş peşe duyurdu: 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!
20-10-2022 13:45
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan yapılan açıklamaya göre bugün yurdun orta ve doğu kesimi ile Karadeniz'de şiddetli sağanak bekleniyor.

RİZE VE ARTVİN'DE ÇOK ŞİDDETLİ SAĞANAK

AFAD tarafından yapılan uyarıda Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de kuvvetli; Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

2 KENT İÇİN "TURUNCU" UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada ise 5 kent için sarı, 2 kent için turuncu alarm verildi. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon için "sarı", Rize ve Artvin içinse "Turuncu" uyarısında bulundu. Vatandaşların sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

️ @meteoroloji_twi’den alınan son bilgilere göre,

️ 20 Ekim Perşembe günü;

Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de kuvvetli; Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. pic.twitter.com/W6u5u4o1ec

AFAD (@AFADBaskanlik) October 20, 2022

YARIN DOĞU VE GÜNEY DOĞU'DA SAĞANAK VAR

Yarın ise Batman, Mardin, Siirt çevreleri ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Ağrı, Iğdır, Muş, Şırnak, Bitlis ve Kars ile Bingöl'de de yarın sağanak beklendiği öğrenildi.

METEOROLOJİ'DEN "TEDBİRLİ OLUN ÇAĞRISI"

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yağış anından kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?