Haber7 - ÖZEL
Kamu ve özel sektör dâhil hayatın hiçbir alanında, dini inancı nedeniyle başörtüsü veya kıyafeti nedeniyle hiçbir kadının ayrımcılığa tabii tutulamayacağını öngören teklif, Cumhur İttifakı üyesi partilerin 336 milletvekilinin imzasıyla sunulmuştu. Ancak seçim süreci ve Kahramanmaraş’taki yıkıcı deprem nedeniyle yasa teklifi gündemden düşmüştü.
Başörtüsü yasağını tarihe gömecek kanun teklifi yeniden Meclis gündemine geliyor. Başörtüsü hürriyetini Anayasal güvenceye alıp, aile birliğini güçlendirecek kanun teklifi, önümüzdeki yasama döneminin ilk konuları arasında yer alacak.
CUMHUR İTTİFAKI EKİM AYINDA YENİDEN GÜNDEME GETİRİYOR
Cumhur İttifakı’nın 336 milletvekiliyle TBMM’ye taşıdığı kanun teklifi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle geri planda kalmıştı. Tarihi düzenleme, TBMM’nin yeni yasama döneminde görüşülecek ilk maddeler arasında yer alacak.
HABER7’nin ulaştığı bilgilere göre; Cumhur İttifakı’nın yeni yasama dönemindeki ilk hedeflerden biri, aile ve başörtüsünü Anayasal güvence altına alan düzenlemeyi kanunlaştırmak olacak.
AK Parti ve MHP’nin bu yöndeki hazırlıkların büyük ölçüde tamamladığı, kanun teklifine yeni yasama döneminde son şeklinin verileceği bildirildi. Böylelikle Anayasa’nın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24. maddesi ile aile ve çocuğun korunmasına ilişkin 41. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi bir kez daha parlamento gündemine taşınacak.
Ekim ayında parlamentonun ilk vazifelerinden biri bu olacak.
BAŞÖRTÜSÜ YASAKÇILIĞI ANAYASAL SUÇ KAPSAMINA ALINACAK
Teklifle birlikte 28 Şubat sürecinde keyfi olarak yasaklanan başörtüsü serbestisi Anayasal güvenceyle korunacak. CHP zihniyeti bir daha başörtüsüne el uzatamayacak.
Bunun yanı sıra “Güçlü devlet için güçlü aile” ilkesiyle yapılan düzenlemede sapkın akımlara geçit verilmeyecek. Türk aile yapısına yönelik her türlü tehdidi ve saldırıyı bertaraf etmeyi amaçlayan teklif, LGBT propagandalarının önüne geçmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, LGBT örgütüne karşı ciddi tedbirlerin alınması ve yurt dışı destekli oluşumların kapatılması bekleniyor. |
4 PARTİDEN DESTEK GELİR Mİ?
Parlamentoda AK Parti ve MHP’nin yanı sıra 38 milletvekiliyle temsil edilen DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin de destek verebileceği konuşuluyor.
Konuyu ilk gündeme taşıyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha sonra yan çizdiği teklifle ilgili tavrının yine olumsuz olacağı ifade ediliyor. İYİ Parti’nin ise oylamaya katılmama taktiğine başvuracağı belirtiliyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı YSP’nin ise başörtüsü hürriyetini güvence altına alıp aile birliğini güçlendirecek teklife olumsuz baktığı biliniyor.
Aritmetik değişti, o sayı aşılabilir! Erdoğan sinyali verdi