USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MDF, sünger ve boyada anormal fiyat artışı yaşandı

1 Haziran kontrollü normalleş ile birlikte yüzde 100 kapasite ile çalışmaya başlayan mobilya sektöründe ihracat yeniden başladı.

MDF, sünger ve boyada anormal fiyat artışı yaşandı
10-06-2021 23:46
Google News
Pandemiden olumsuz etkilenen mobilya sektörü MDF, sünger ve boya malzemeleri gibi ham maddelerin fiyatlarının aşırı zamlanmasıyla büyük darbe aldı. Ancak buna karşın sektör işçi çıkarmadan üretmeye, çalışmaya, istihdam yaratmaya, ülke ve kent ekonomisine katkı sunmaya devam etti.

Ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ettik

Hammaddeden kaynaklı sıkıntı yaşamalarına rağmen pes etmediklerini ve sektörün bu zorlu koşullarda bile yüzde 100 kapasite çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, “Çalışmaya, üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ettik” dedi.

Başkan Kutlu, MDF, sünger ve boya malzemeleri gibi ham maddelerde sıkıntı yaşadıklarının altını çizdi. “MDF, sünger ve boya malzemelerinde anormal fiyat artışı yaşandığını görüyoruz. Ham maddelere yüzde 100 zam geldi. Ancak üreticiler, kazançlarından ödün vererek, alın teri ve emeğinden fedakârlık ederek bugüne kadar dayandı. Devletimiz, mobilya sektöründeki bazı malzemelerin ihracatına kota getirdi. Ham maddelerin fiyatları aşağı düşerse sektörümüz daha da canlanacaktır. Tüm beklentimiz bu yönde” değerlendirmesinde bulundu.

Normalleşme ile birlikte sektörde canlılık kazandı

“Ülkemizde yaşanan salgın hastalıktan dolayı yaklaşık 1,5 yıldır, tüm sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de sıkıntılar yaşanıyor” diyen Kutlu, “1 Haziran kontrollü normalleşme ile birlikte yasakların kalkması sektörümüz canlılık kazandı. Ayrıca düğün sezonunun başlamasıyla da güzel bir yıl geçireceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Sektör, yüzde 100 kapasite ile çalışıyor

Geçen yıla oranla mobilya fiyatlarının arttığını kaydeden Başkan Kutlu, “Mobilya sektörü siparişleri yetiştirmek için uğraşıyor ve dolayısıyla yüzde 100 kapasite ile çalışıyor. Bu salgın sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Bu nedenle mobilya ihracatı durma noktasına gelmişti, ama yasakların kalkmasıyla birlikte Ortadoğu, Afrika ve Avrupa ülkelerine ihracatlar başladı ve ihracatın önümüzdeki aylarda katlanarak artacağını düşünüyoruz. Salgın Eylül ve Ekim aylarında biterse farklı Pazar arayışları içerisine gireceğiz” diye açıklama yaptı.

Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Devletimiz, kredileri öteledi. Son yapılandırmadan önce de küçük esnafa kira desteği yapıldı ve 3 veya 5 bin lira geri ödemesiz hibe desteğinde bulunuldu. Devletimiz elinden geldiği kadar küçük esnafın ve diğer esnafların yanında oldu, olmaya da devam edecek.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?