Üniversitelerin 4 yıllık programlarında okumaya hak kazanan veya ara sınıflarda eğitim alan binlerce öğrenci için Kale Vakfı burs verecek. Geri ödemesiz olarak yapılacak burs yardımı için başvuruların başladığı duyuruldu. Adaylar gerekli şartları karşılamaları durumunda internet üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs ve kredi ödemesi alan öğrenciler de burstan yararlanabilecek. Yayınlanan bilgilere göre başvuru yapacak öğrencilerin belirlenen okullarda belirlenen bölümlerde eğitim alıyor olması gerekiyor. Başvuruların sona ermesiyle değerlendirme aşamasına geçilecek ve burs alacak öğrenciler belirlenecek. Peki 2021 Kale Vakfı burs başvuru şartları neler? Hangi okulda okuyan öğrenciler başvuru yapabilir? İşte yayınlanan duyuru...
Kale Vakfı Burs Başvuruları Alınmaya Başladı!
Kale Vakfı burs başvuruları 15 Eylül-10 Ekim 2021 tarihleri arasında alınacak. Adaylar başvuru şartlarını karşılamaları durumunda müracaatlarını internet üzerinden gerçekleştirecek. Burslardan sadece T.C. vatandaşı öğrenciler yararlanabilirken KYK kredisi ve bursu alan öğrenciler başvuru yapabilir. Sizde gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Kale Vakfı Bursları Ne Kadar?
Kale Vakfı burs ödemeleri bir yıl içerisinde 9 ay olarak belirlenmiştir. Burs ödemeleri geri ödemesiz olarak gerçekleştirilir. Ödemeler Ekim-Haziran ayları arasında hesaplara yatırılır.
Kale Vakfı Bursu Hangi Durumlarda Kesilir?
Öğrencilerin başvuru esnasında kullandığı bilgilerin gerçeğe aykırı olması durumunda, burs almaya başladıktan sonra başka bir kurumdan burs yardımı alınmasında, öğrenci transkript notunun 4 üzerinden 2,5 altına düşmesinde, öğrencinin gerekçe göstermeden eğitime ara vermesi, eğitimi bırakması, öğrencinin kendi isteği ile burs hakkından vazgeçmesi, burs alınan dönemde gerekli bilgileri vakıfa teslim etmemesi ve öğrencinin eğitimi tamamlaması durumunda bursu kesilir.
Kale Vakfı Burs Başvuru Şartları Neler?
Öğrencilerin Kale Vakfı bursundan faydalanması için burs şartlarını taşımaları gerekmektedir. İşte Vakıf tarafından yayınlanan başvuru koşulları;
T.C. Vatandaşı olmak.
Lisans öğrenimi gören ara sınıflar için; Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3’ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)
Endüstri Meslek Lisesi ara sınıflar için; alttan dersi bulunmamak.
KSV tarafından belirlenen okullarda eğitim görmek.
İhtiyaç sahibi olmak.
Vakıf tarafından burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin eğitim adlıkları üniversiteler şu şekildedir;
Bilkent Ãœniversitesi (% 100 Burslu)
Koç Üniversitesi (% 100 Burslu)
Özyeğin Üniversitesi (% 100 Burslu)
Sabancı Üniversitesi (% 100 Burslu)
UludaÄŸ Ãœniversitesi
Balıkesir Üniversitesi
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Ege Ãœniversitesi
Hacettepe Ãœniversitesi
Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Mimar Sinan Ãœniversitesi
Orta DoÄŸu Teknik Ãœniversitesi
Ä°stanbul Ãœniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Marmara Ãœniversitesi
18 Mart Ãœniversitesi
Galatasaray Ãœniversitesi
Karadeniz Teknik Ãœniversitesi
Anadolu Ãœniversitesi (Sadece Malzeme MühendisliÄŸi, Endüstriyel Tasarım,Â
İletişim ve Seramik Mühendisliği)
Akdeniz Üniversitesi (Endüstriyel Tasarım, İç Mimari ve Çevre Tasarımı, Grafik,
Moda Tasarımı, Cam ve Seramik Bölümü)
Gebze Teknik Üniversitesi (Malzeme Bilimi ve Mühendisliği)
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (Malzeme Bilimi ve Mühendisliği)