USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kötü günler bizi bekliyor! “Gaziantep'te günlük vaka sayısı 600"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından Türkiye genelinde 13 Nisan tarihi itibariyle Kısmi Kapanma uygulaması başladı. Kısmi Kapanma kararı ve 60 binlere ulaşan günlük vaka oranlarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya ve Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayeşegül Ateş Tarla, Kısmi Kapanma kararı için 12 Nisan tarihinin beklenmesini eleştirdi. Yeni kararların vaka oranlarının azalmasında etkili olmasının temenni ettiklerini belirten Yılmazkaya ve Tarla, “Kısıtlamalar sonuç vermezse, kötü günler bizi bekliyor” yorumunda bulundular.

Kötü günler bizi bekliyor! “Gaziantep'te günlük vaka sayısı 600
15-04-2021 01:53
Google News

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde Ramazan ayının ilk iki haftalık döneminde Kısmi Kapanma uygulanacağını ve vakaların durumuna göre, tedbirlerin sıkılaşacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 3-9 Nisan tarihlerini kapsayan 100 bin kişide görülen vaka oranlarının yer aldığı İllere Göre Vaka Sayısı Haritasını yayımladı.  Yayımlanan Vaka Sayısı Haritasına göre, Gaziantep’te 100 bin kişide görülen vaka oranı büyük bir artış göstererek 254, 58’e yükseldi.
“KARAR İÇİN GEÇ BİLE KALINDI”
Vaka oranlarında meydana gelen yükseliş ve Kısmi Kapanma kararına ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, kapanma kararının geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi.
Yılmazkaya, “Karar için geç bile kalındı. Şu anda ülke genelinde 60 binlere yaklaşan vaka sayısı ve 300 ölüm sayısı ile karşı karşıyayız. Salgının ilk başladığı 2020 Mart- Nisan döneminde günlük vakaların daha az olduğu süreçlerde şehirler arası ulaşımın kısıtlanması, 65 yaş üzeri ve 18 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanması dahil tam kapanma olmuştu. Şu anda mutasyonlu virüsün en yaygın olduğu ülke maalesef Türkiye. Hastanelerimizde yoğun bakımlarımız dolu. İnsanlar hastanelerde yer bulmak için bizi arıyorlar. Covid-19 servislerinde doluluk oranları şu anda başa baş idare ediyor. Eğer kısıtlamalar iyi bir sonuç vermezse, çok korkunç günler Gaziantep’i ve Türkiye’yi bekliyor. Tüm sağlık alanları, vakalar nedeniyle dolmak üzere, eğer kısıtlamalar sonuç vermezse kötü günler bizleri bekliyor.”
“İNŞALLAH BU İLLETTEN KURTULURUZ”
Kararın alınmasında geç kalındığını söyleyen Yılmazkaya, “Kararın alınmasında geç kalınmasının nedeni ülkenin ekonomik durumu. Maalesef iktidar, ekonomik durumla baş edememesinden dolayı bu karar geç alındı. Kararda dikkat ederseniz 17 Mayıs tarihine kadar uzatılmasının nedeni Turizm Sezonu. İktidar, Turizm sezonuna kadar vaka oranlarını belirli bir seviyeye çekebilmek için bu yönlü karar aldı. Başarılı olunmasını temenni ediyoruz.  Giden canlar bizim canlarımız. Bu hastalık nedeniyle kaybettiğimiz yakınlarımızı, dokunamadan toprağa veriyoruz. İnşallah başarılı olunur, bu illetten kurtuluruz.”
“GAZİANTEP’TE GÜNLÜK VAKA SAYISI 600”
Gaziantep’in durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, “Edindiğimiz bilgilere göre, Gaziantep’te günlük vaka sayısı 600’lerde, can kaybının ise 40’larda olduğu yönünde. Aslına bakıldığında aşılamaların zamanında ve yeterli oranda yapılamamasından dolayı bu haldeyiz. Eğer açıklandığı gibi aşılar Aralık ayında gelseydi ve bu aşılar toplumla temas halinde çalışan kesimlere yapılsaydı yayılımının daha az olacağını düşünüyorum. Aşılama çalışmalarında yeni yeni toparlanmaya başlanıldı. İktidar, İngiltere ve diğer ülkeler gibi zamanında aşı tedarikine başlamış olsaydı, bugün aşı sıkıntısı yaşanmayacaktı. Umuyoruz ki aşı tedariki kısa süre içerisinde tamamlanarak, yaz aylarında aşılama işlemleri tamamlanmalı” diyerek sözlerini noktaladı.
“NEDEN 12 NİSAN BEKLENDİ?”
Kısmi kapanma kararını değerlendiren Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, 12 Nisan tarihinin neden beklendiğini sordu. Tarla, “Söz konusu kararda 12 Nisan tarihinin neden beklendiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir diğer konu ise aşılama oranları halen çok gerilerde devam ediyor. Riskli gruplarda yer alan öğretmen paydaşları aşılanarak yüz yüze eğitime başlanabilirdi. Sokağa çıkma kısıtlamasında akşam 19.00 sabah 05.00 uygulamasını da anlayamadık. Bu noktaya gelmeyebilirdik.”
“YAYILIMIN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ”
Sağlık Bakanı Koca’nın, ‘Yayılımın sorumlusu hepimiziz’ sözlerini yorulayan Tarla, “Siyasi Parti Kongreleri tamamlanıyor ancak STK’ların Genel Kurularının yapılmasına izin verilmiyor. Kapanmak için 12 Nisanın beklenmesi bilimsel verilerle açıklanacak bir olay değil. Kararların alınması bir keyfiyet olduğunu gözlemliyoruz. Sağlık Bakanı Koca’nın sözleri bu durumda geçerliliğini kaybediyor. Bize göre yayılımın sorumlusu değiliz!” diyerek sözlerini noktaladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?