Topçuoğlu, GSO Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, dünya genelinde yaşanan sorunla ve özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanan terör kaynaklı iç çekişmelere rağmen, Gaziantep’in büyümeye ve yatırım yapmaya devam ettiğini bildirdi.
Yabancı yatırımcıların Gaziantep sanayisini mercek altına aldığını kaydeden Topçuoğlu, “Sanayi şehri olmamız ve sanayi alt yapısının güçlü olmasından dolayı özellikle bölge ülkelerinde ileride doğacak potansiyeli göz önüne alan yatırımcılar araştırma ve fizibilite yapıyorlar” dedi.
İtalyan motosiklet üreticisi bir firmanın Gaziantepli bir firma ile işbirliği yaparak Gaziantep’te motosiklet üretimi yapma konusunda yatırım kararı aldığını anlatan Topçuoğlu, bu ve benzeri gelişmelerde n duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Topçuoğlu, Türkiye’nin yüzde 5,5 düzeyinde büyüme oranını yakaladığını, bunun da ülkenin potansiyelini ve dinamizmini göz önüne getirdiğini vurgu yaptı.
“Biz çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Ar-Ge ve özellikle endüstri 4.0 konusunda çalışmalarımızı hızlandırarak pazarın bundan sonraki gelişmelerine de hazır olmayı hedefliyoruz” diyen Topçuoğlu, şöyle devam etti:
“Türkiye için en önemli konulardan birisi de mesleki eğitim. Mesleki eğitimin ortaokuldan itibaren verilmesinde yarar görüyoruz. Böyle olursa bazı sektörlerin ‘ana eleman’ eksiği kalmaz. Nedense hep mesleki eğitimin lisede başlayacağını düşünürüz. Ama bunun ortaokul düzeyinde başlaması konusunda Gaziantep Sanayi Odası olarak bir çalışma yapıp bunu gündeme getirmeliyiz.”
“GAZİANTEP VE TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK”
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da Türkiye’nin önünün açık olduğuna dikkati çekerek, ”İnsanlar bir araya geldiğinde ‘ne olacak, ne bitecek’ diye düşünürken, Gaziantep işine, gücüne bakıyor ve üretmeye devam ediyor. Var gücü ile çalışırken hem ihracatını artırıyor hem de büyümesini hızlandırıyor” diye konuştu.
Gaziantep’ten gerçekleştirilen ihracatın istikrarlı bir seyir izlediğini ve eylül ayında yüzde 5 arttığının altını çizen Konukoğlu, şu bilgileri paylaştı:
“Gaziantep’ten 2017 Eylül ayı itibari ile 176 ülkeye ihracat yapıldı. Yılın son aylarını çok iyi değerlendirerek artış oranını yükseltmeliyiz. Avrupa gerçekten çok önemli bir pazar. Bir pazara sizden başka biri girdiğinde, o pazara yeniden girilmesi için fiyat düşürülüyor. Bu duruma düşmemek için mevcut pazarlarımızı korumalıyız. Fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz. Geçen hafta bir toplantı için uçakla 11 saatte ulaştığımız Atlas Okyanusu’ndaki Afrika takımada ülkesi Cape Verde’de temaslarda bulunduk.
Hemen herkes terlik giyiyor. Özellikle terlik üreticilerine seslenmek istiyorum. 500 bin nüfus var ve kişi başı bir terlik satılsa yılda 500 bin terlik yapar. Düşündük ki, Gaziantep’ten bu sektörde olan arkadaşlarımız Cape Verde’de 10 makine kursa pazara hakim olur. Belli mi olur belki farklı bir kapı açılabilir. Bu konuda da bize düşen ne olursa destek sağlamaya hazırız.”
Ukrayna’da 17 Kasım’da düzenlenecek trikotaj-penye fuarına heyet göndereceklerini vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Fuara katılmak isteyenler GSO ile irtibata geçebilirler. Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptığımız endüstriyel simbiyoz çalışmalarımız devam etmekte. Projelerin hangisini uygulamak istiyorsanız lütfen o konuda bir an önce bize bilgi verin. Burada yapacağınız herhangi bir yatırım konusunda yüzde 50’lere varan destek sağlanıyor.”