USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kanada'da ilk doz AstreZeneca aşısı olanlara Moderna ya da BioNTech aşısı olmaları tavsiye edildi

Kanada Ulusal Bağışıklama Danışma Komitesi (NACI), Covid-19'a karşı ilk doz Oxford-AstraZeneca aşısı olanlara ikinci doz aşılarında Pfizer-BioNTech veya Moderna aşılarının sunulmasını tavsiye etti.

Kanada'da ilk doz AstreZeneca aşısı olanlara Moderna ya da BioNTech aşısı olmaları tavsiye edildi
02-06-2021 00:21
Google News

Oxford-AstraZeneca aşısı olanlarda kan pıhtılaşma vakaları nedeniyle Kanada Ulusal Bağışıklama Danışma Komitesi'nden (NACI) yeni bir tavsiye geldi. NACI, Covid-19'a karşı ilk doz Oxford-AstraZeneca aşısı olanlara ikinci doz aşılarında Pfizer-BioNTech veya Moderna aşılarının sunulmasını tavsiye etti. Yeni tavsiye 2 milyondan fazla Kanadalıyı etkilerken, ülke genelinde 41 doğrulanmış pıhtılaşma vakası ve pıhtılaşmaya bağlı 5 can kaybı kayıtlara geçmişti.

NACI ayrıca, AstraZeneca olan vatandaşlara isterlerse ikinci dozda da aynı aşının sunulabileceğini ifade etti. Tavsiyenin kan pıhtılaşması riski nedeni ile verildiğini belirten NACI, farklı türdeki aşıların karıştırılıp eşleştirilmesinin yalnızca güvenli değil, aynı zamanda daha iyi bir bağışıklık tepkisi üretebileceğine dair ortaya çıkan kanıtlar nedeni ile bu tavsiyeyi verdiklerini açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?