USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İslahiye’deki eviniz Nikopolis Otel’in temeli atıldı

AK Parti İslahiye eski İlçe Başkanı iş adamı Şaban Doğan, 120 yatak kapasiteli İslahiye Nikopolis Otel yatırımı için çalışmalara başladı.

İslahiye’deki eviniz Nikopolis Otel’in temeli atıldı
25-11-2020 14:38
Google News
İnşaattan, turizme, eğlence sektöründen iletişime birçok sektörde faaliyet gösteren yatırımları bulunan İş adamı Şaban Doğan, İslahiye’nin ihtiyacı olan otel yatırmı için start verdi.

İslahiye Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi ile hareketliliğin artacağı bölgede, turizm konusunda yatırımların artmasına bekleniyor.

’"

120 yatak kapasiteli olacak?

120 yatak kapasiteli, bin kişilik kapalı düğün salonu ve çok amaçlı salonu, hamamı, saunası ve sosyal donatı alanları ile İslahiye’de önemli bir eksikliğin giderileceği Nikopolis Otel’in, 2021 yılı ortalarında faaliyete geçeceği kaydedildi.

Adı Yörenin tarihsel geçmişinden alan Otel hakkında bilgi verenadamı Şaban Doğan, “islahiye’mizin ihtiyacı olan otel  ve 1000 kişilik kapalı düğün salonu projemize BİSMİLLAH diyerek başladık.” dedi.

’"

Nikopolis ismi nerden geliyor?

İslahiye, Gaziantep ilinin en eski yerleşim alanlarından biridir. İslahiye Ovasındaki çeşitli höyüklerde yapılan araştırmalar yerleşimin Erken kalkolitik Çağda (MÖ.5500-5000) başladığını göstermektedir. Yöredeki Sakçagözü, Tilmen, Gedikli ve Zincirli`deki höyüklerde yapılan kazılar Geç Hitit döneminde önemli bir yerleşim yeri olduğunu göstermiştir. MÖ.1400`lerde Luviler ve Hititler Samal`a yerleşmiş, daha sonra Aramiler, MÖ.800`lerin sonlarına doğru Asurlular buraya egemen olmuşlardır. MÖ.333`te Büyük İskender buraya kadar gelmiş ve yeni bir kent kurmuştur. Romalı komutan Pompeius bu kente Nikopolis ismini vermiştir. Nikopolis, Roma`nın Suriye eyaletine bağlı olmuştur. 

Partların yağmalamasından sonra şehir önemini yitirmiştir. Bizans döneminde isminden söz edilmeyen bu yerleşim alanı 1516 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?