USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"İnsanların yüzlerindeki tebessüme vesile olabilmek"

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2014 yılında "insanların yüzlerindeki tebessüme vesile olabilmek" amacıyla "Damla Gönüllülük Hareketi”ni başlattı.

26-03-2021 14:08
26-03-2021 14:18
Google News
Harekete katılan üniversite öğrencileri Türkiye’nin farklı şehirlerine gidip, 10 gün gözlem yaptıktan sonra; o şehri sosyal medya yarışmaları ile dünyaya tanıtıyor. Şehrin tarihi eserleri, sanayisi, ekonomisiyle ilgili raporlar hazırlayan ekip, ilgili kurumlara bilgi vererek şehirlere katkı sunuyor.

Belirlenen sorunlara Türkiye ve Dünya genelinde çözüm bulmaya çalışan gönüllüler hareketi; sanat, spor, tasarım, kariyer, oyun, inovasyon ve medya masalarında geliştirilen 96 tema ile çocuklardan yaşlılara, engellilerden ülkeye sığınan bireylere kadar, maddi yardımın ötesinde manevi destek sağlıyor.

Okul ziyaretleri, fidan dikimi, engelsiz faaliyetler, huzurevi ve şehitlik ziyaretleri, çadırkent ziyaretleri, hayvan barınağı ziyaretleri, çevre temizliği, uluslararası çalışmalar gibi faaliyetler yapılıyor. Ayrıca görme engellilere kitaplarla yeni dünyaları ulaştırmaya çalışan gönüllüler, birçok sosyal projeye katkı sunuyor.

"Damla ekspresleri"yle 2017'de Sarıkamış, 2018'de Bitlis-Van, 2019'da ise Diyarbakır yolculukları düzenleyen hareket, çocukların gelişimi için spor, edebiyat ve farkındalık eğitimleriyle potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına çalışıyor.



Bu kapsamda Gaziantep’e de gelen üniversite öğrencileri, Vali Davut Gül’ü ziyaret ettiler. Pandemi döneminde yapılabilecek en anlamlı ve en güzel işin böylesi sosyal sorumluluk projelerinde yer almak olduğunu belirten Vali Gül, Gaziantep gibi bir şehri görmelerinin de onlara ayrıca kazanım olarak döneceğini söyledi.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?