USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İlker Başbuğ'a hapis istemi

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında bir gazetedeki söyleşisi nedeniyle yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede Başbuğ'un 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 3 yıla kadar hapsi talep edildi.

İlker Başbuğ'a hapis istemi
05-05-2021 21:17
Google News
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında kitabına ilişkin bir gazetedeki söyleşi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, İlker Başbuğ 'şüpheli', AK Parti Rize İl Başkanlığı, AK Parti il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 166 kişi 'müşteki' olarak yer aldı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 4 Ocak 2021'de Cumhuriyet Gazetesi'ne "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı alınmış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi açıkça milletin siyasi idaresine de vurulacak bir darbe olurdu" dediği anlatıldı. Başbuğ'un söyleşisinde 'darbe' imasında bulunduğunun kaydedildiği iddianamede, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama' suçunu işlediği iddia edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?