USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HKÜ’den ‘‘Engel Değilsen Gel’’ programı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Engelliler Haftası kapsamında organize edilen “Engel Değilsen Gel” farkındalık programı, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

HKÜ’den ‘‘Engel Değilsen Gel’’ programı
09-12-2016 14:29
Google News
Programa, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şener Büyüköztürk, HKÜ akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, İstiklal Marşı okunurkenAli Süzer İşitme Engelli Öğrencileri İşaret Dili ile eşlik etti.
Özel eğitim öğretmenliği lisans programını Türkiye’de ilk açan üniversite
Özel eğitimin bir ekip işi olduğu üzerinde sıklıkla duran Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın, “Bugün bizim hep birlikte olma günümüz. Bugüne kadar yaptıklarımızı ve yapmak istediklerimizi paylaşmak için bir aradayız. Özel eğitim biliyoruz ki bir ekip işi. Ekibin halkaları ne kadar güçlü olursa eğitimler insan için o kadar yüksek performans sağlamaktadır. Başarı da bir o kadar mutluluk ve sevgi getirmektedir. Sizden aldığımız desteklerle daha büyük adımlar atacağız. Bu halkanın önemli üyeleri olan sizler ile hiçbir farklılık gözetmeden, benzerliklerimizden yola çıkarak sevgiyle buluştuk. Biz Gaziantep ile bütünleşmeyi hedefleyen bir bölüm olduk. Özel Eğitim Kulübü kayıtlarımıza da devam ediyoruz. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Bununla birlikte, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programını Türkiye’de ilk açan üniversite ve bölüm olma şansına eriştiğimiz için Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a ve Eğitim fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Şener Büyüköztürk’e teşekkür ederim” dedi.
“Engelsiz kent, Gaziantep”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, “Eğitime çok büyük katkıları olan Hasan Kalyoncu Üniversitesinin çalışmaları ve duyarlılığı, bizimde aracı olmamızla on gün içerisinde Gaziantep Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizi hayata geçireceğiz. Bununla birlikte yine Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile 0-3 yaş grubu ve ailelerine yönelik bu alandaki risk gruplarını kapsayacak olan ‘Bebekler Bekleyemez’ projesini gerçekleştireceğiz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak ilk kurucu bakanıdır. Dolayısıyla kendisinin bakanlıkta yapmak istediklerinden yola çıkarak çalışmalarınızı yerelde de başlattık. Türkiye’de ilk defa Fatma Şahin bir Engelli Daire Başkanlığı kurdu. Bununla birlikte adı “Güçsüzler Yurdu” olan bir merkezimizin adını ve imkânlarını yenileyerek yaşam evleri haline getirdik.Yaşam merkezleri ve gündüz bakım evleri kurduk. Akülü tekerlekli sandalye kullanıcıları için akü şarj istasyonlarını şehrimizin muhtelif yerlerine yerleştirdik. Bunun dışında 2018 yılının başlarında hizmete girecek olan Engelli Merkezinin yapımına başladık. Amacımız engelsiz kent Gaziantep’i oluşturmaktadır. Belediyecilikte bu felsefe ile yola çıktık” diyerek Gaziantep ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz”
Engellilere hizmet etmek bir gönül işi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Engelli, karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden ve onu aşmak için mücadele edemeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olacağını lütfen unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz. Engellileri ve ailelerini anlamamız için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır. Eğer şimdiye kadar bunları hiç düşünmediysek, engelli olan bireylerin yerine kendimizi koymadıysak, bu hayatın gerçeklerini iyi görememişiz demektir. Yaşamımızda bir şeyler eksik kalmış demektir. Engellilere vereceğimiz en büyük desteğin onlara karşı bir tebessüm, bir kucaklaşma, size cevap vermese bile koluna girerek nasılsın diye hatırını sormak olduğunu düşünüyorum” diyerek herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından HKÜ Özel Eğitim ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencilerinin hazırladığı ’'Aramızda Engel Yok" Kamu Spotu, HKÜ öğrencileri tarafından hazırlanan “Öğrencilerin Sesi Farkındalık Video Gösterimi”, GAP Görme Engelliler Ortaokulundan görüntüler sunan Kısa Film Gösterimi ’'Siyah’' büyük bir ilgi ile izlendi.
GAP Görme Engelliler Ortaokulu Öğrencisi Ufuk Selcan Şigva’nın arka arkaya söylediği şarkılarla seyirciler hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadı.
Programın devamında, bir görme engelli olan Av. Gültekin Yazgan’ın oğlu, Marmara Üniversitesi Psikoloji Çocuk/Genç Ve Yetişkin Psikiyatrisi Prof. Dr. Yankı Yazgan online olarak Kongre ve Kültür Merkezine bağlandı.HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül’ün Moderatörlüğünde soruları cevaplayan Yazgan, Gültekin Yazgan’ın oğlu olmak ile başlayıp birçok soruya yanıt verdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?