USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

HAYDİ OKULA

66 bin kişinin okuma yazma bilmediği Gaziantep’te 10 bin kişi okuryazar olacak

HAYDİ OKULA
06-03-2018 09:30
Google News
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan okuma yazma seferberliğine 100 binin üzerinde başvuru yapıldı. Gaziantep’te de 10 bin civarında başvuru yapıldı. 66 bin kişinin okuma yazma bilmediği Gaziantep’te Valilik, belediyeler, kaymakamlıklar ve kurumlar okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilerek kursa yönlendirilmesi için yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Okuma yazma seferberliğinde dün ders başı yapıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlattığı "Okuma-Yazma Seferberliği" Gaziantep’te de başladı. 14 yaş ve üstü okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde projelendirilen eğitim programı dün başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himaye ve desteğiyle hayata geçirilen projenin ilk etabı için 100 binin üzerinde başvuru yapıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, valilikler ve belediyeler, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilerek kursa yönlendirilmesi için yürüttüğü çalışma tamamlandı. Bu kapsamda okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayıları ve ikamet ettikleri bölgeler tespit edilerek, yetişkinler kurslara davet edildi.

 

66 BİN KİŞİ OKUMA YAZMA BİLMİYOR

 

Çalışmalara göre 14 yaşını aştığı halde okuma yazma bilmeyen 2 milyon 462 bin 613 kişinin bulunduğu tespit edildi. Okuma yazma bilmeyen vatandaşların sayısı en çok göç alan 10 il olan İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara, Adana, Bursa, Van, Gaziantep, Mardin ve İzmir’de yoğunlaşırken bakanlığın kurs planlaması da bu doğrultuda şekillendi. Yapılan araştırmalara göre Gaziantep’te 58 bini kadın, 66 bin kişinin okuma-yazma bilmediği saptandı.

 

VATANDAŞTAN PROJEYE YOĞUN İLGİ

 

Hazırlık çalışmaları tamamlanan kurslara vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen 100 bini aşkın vatandaştan oluşan ilk etap eğitim programı dün başladı. Eğitimler örgün öğretimdeki öğrencilerin ders saatleri dışındaki zamanlarda okullarda veriliyor. Halk Eğitim Merkezleri’nden de, derslik olarak faydalanılacak. Projeye Emine Erdoğan da büyük destek veriyor. Gaziantep’te de Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen 10 bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Özellikle belediyeler başvuru konusunda önde gidiyor.

 

OKURYAZAR SAYISI ARTACAK

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ seferberliğine açtıkları kurslarla devam edeceklerini vurguladı. Fadıloğlu, “Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır” dedi. Şehitkamil Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucunda yetişkin kadınlara yönelik okuma-yazma kursları açarak ilçedeki okuryazar sayısını arttırmaya devam ediyor.

 

ŞEHİTKAMİL’DEN TAM DESTEK

 

Fadıloğlu, "Okuma-yazma bilmeyen bir vatandaşımızın dahi kalmaması için onların da bu kurslara katılmasına destek vermeniz açısından sizlerden destek bekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu okuma-yazma seferberliğine bizler de Şehitkamil Belediyesi olarak her zaman destek olmaya gayret gösteriyoruz. Artık 21. yüzyılda okuma-yazma bilmemek mümkün değil. Şu anda bir hastaneye gittiğinizde dahi en azından bir TC kimlik numarasını ezbere bilmek lazım, eşinin telefon numarasını bilmen lazım. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Daha önceleri okuma yazma kurslarımıza katılan birçok kursiyerimiz, ilkokul, ortaokul ve lise diploması aldılar. Üniversiteye giriş yapan kursiyerlerimiz dahi oldu. Öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur. Bu konuda eğitime önem vermeniz, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?