USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GTO, bugün yeniden başkanlık seçimi yapacak

Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ın istifasının ardından sular durulmuyor. Yönetimdeki belirsizliğin giderilmesi için çareler üretmeye çalışan GTO Yönetimi, bugün yeniden kendi arasında başkanlık seçimi yapacak.

GTO, bugün yeniden başkanlık seçimi yapacak
11-11-2016 09:36
Google News
Başkan Bartık’ın geçtiğimiz günlerdeki ani istifasının ardından yeni yönetim kurulu başkanını belirlemek için harekete geçen yönetim kurulu üyelerinin ilk denemesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gelen bir telefon ile sonuçsuz kalmıştı. Bu gelişmenin ardından bugün ikinci kez başkan seçimi için bir araya gelecek olan GTO Yönetiminin kurul üyesi Ali Değer isminde uzlaşma sağladığı öğrenildi. Değer’in Odayı Mayıs ayında yapılacağı belirtilen Oda ve Borsa seçimlerine başkanlık yapması bekleniyor.

UZLAŞILDI MI?

Eyüp Bartık’ın istifasının ardından mevcut yönetimdeki bazı isimlerin de başkanlık içim isimleri geçerken, yeni bir krize neden olmamak için kurulun en yaşlı üyesi olan Ali Değer isminde uzlaştıkları gelen haberler arasında. Daha önce Mustafa Bozgeyik ve Ali Bayram Sarıca’nın isimleri de başkanlık için geçerken, bu isimlere diğer kurul üyelerinin sıcak bakmadığı ve en yaşlı üyenin başkan seçilmesinin daha uygun olacağı, bu sebeple de Ali Değer’in isminde uzlaşma sağlandığı belirtiliyor.

GÖZLER VALİ YERLİKAYA’DA

GTO’da yaşanan gelişmeleri dikkatle takip eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın GTO Yönetimi’nin alacağı bu karar karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu. Daha önce Başkan Eyüp Bartık’tan istifasını vermesini isteyen Vali Yerlikaya’nın yaşanan sürece daha fazla müdahil olmak istemediği ve Odanın Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin kurumla ilgili kararı kendilerinin vermesini beklediği gelen bilgiler arasında.

TOBB NE DİYECEK?

GTO Yönetimi’nin daha önce başkan seçmek üzere bir araya geldiği toplantıya telefonla arayarak müdahale eden TOBB’un bugün yapılacak seçime karşı nasıl bir tepki vereceği de merak konusu. Geçtiğimiz hafta yeni başkanı belirlemek üzere toplanan GTO Yönetimi’ni Genel Sekreter Halil Göçer’i arayarak ‘Bu seçimi yapmayın ve bekleyin’ diyerek uyaran TOBB’un yeni bir uyarı veya müdahalesinin olup, olmayacağı da merak ediliyor.

MUHALEFET HAREKETLENDİ

GTO Yönetiminde yaşanan çalkantılar oda içindeki muhaliflerin de hareketlenmesine neden oldu. Yaşanan krizler ve itibar kaybı Odanın ve kentin önde gelen isimlerini harekete geçirdi. Sürecin en az zararla atlatılması ve 118 yıllık kurumun daha iyi yönetilmesi için harekete geçen muhaliflerin kulis çalışmalarına hız verdikleri de gelen bilgiler arasında. Bugün yapılacak yönetim toplantısından sonuç alınamaması ve ara seçime gidilmesi durumunda muhaliflerin planlarını devreye sokarak yeni kurulacak yönetim için uzlaşmaya dayalı yeni bir hamle yapacakları konuşuluyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?