USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GTO Başkanı Yıldırım: İşletmelerimizin olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz

GTO Başkanı Yıldırım, ’’İşletmelerimizin olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz.’’ dedi

GTO Başkanı Yıldırım: İşletmelerimizin olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz
19-11-2020 04:01
Google News

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile alınan tedbirlerin önemli olduğunu ancak, bu durumun kapatılması zorunlu olan işletmeler için olumsuz etkide olduğunu kaydetti.

Başkan Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yaptığı çağrıda şu konulara değindi:

"Covid­-19 salgınının oluşturduğu riski yönetmek ve hastalığın yayılım hızını kontrol etmek amacıyla alınan tedbir kararlarının gerekliliğini ve önemini anlıyoruz.

Ancak alınan önlemlerin, mevcut durumun sonlanmasının ardından yaratabileceği olumsuzluklara zemin oluşturmasını önlemek için işyerlerini kapatmak, faaliyetlerini kısıtlamak zorunda kalan işletmelerimiz başta olmak üzere bir takım aksiyonlar alınması gerekmektedir.

Bu işletmelerimizin; kira desteği, nakit işletme desteği, uygun maliyetli kredi ve de vergi ötelemesi gibi uygulamalarla ticari hayattaki varlıklarının devamlılığı sağlanmalıdır.

Aksi takdirde çarpan etkisiyle diğer sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerimizin de bu durumdan olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz olacaktır."

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?