USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yapılandırma Süresi Uzatılsın!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemiden etkilenen esnafın hâlâ toparlanamadığını ve yapılandırmaların uzatılması yönünde çağrıda bulundu. Palandöken’in bu çağrısına Gaziantepli esnaftan da destek geldi. GESOB’a bağlı Esnaf Odası Yöneticileri ve esnaf, yapılandırmada sürenin yıl sonuna, ilk taksit ödemesinin ise 2022 Ocak ayında yapılması konusunda hemfikir.

Yapılandırma Süresi Uzatılsın!
29-09-2021 19:34
29-09-2021 19:54
GAZİANTEP
Google News

Korona Virüs Salgını, esnafın ekonomisini olumsuz etkiledi. Salgın kapsamında alınan tedbirler ile 1,5 yıllık dönemde işletmeleri kapalı kalan ya da kısmı olarak hizmet veren esnaf, 1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte rahat bir nefes aldı. Pandemi döneminde yeterli desteği göremeyen esnaf, geçtiğimiz aylarda başlayan Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu kapsamında, vergi, SGK, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılıyor.

Yapılandırma kapsamında Vergi Daireleri ve SGK İl Binaları önünde uzun kuyruklar oluşurken, başvurular 30 Eylül (bugün) sona erecek.

2 MİLYON ESNAFIN TAMAMI FAYDALANAMADI

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemiden etkilenen esnafın hâlâ toparlanamadığını ve yapılandırmaların uzatılması yönünde çağrıda bulundu.  Palandöken açıklamasında, “Yapılandırma başvuru süresinin bitimine birkaç gün kala 1 milyona yakın başvuruda 51,5 milyarlık borç yapılandırılmış durumda. 2 milyon esnafımızın tamamının bu imkandan faydalanabilmesi ve devletimizin borçların tamamını tahsil edebilmesi için Eylül sonunda bitecek olan yapılandırmanın başvuru süresi yılsonuna kadar uzatılmalı, taksit ödemeleri gelecek yıl başlamalı” dedi.

ESNAF YARALARINI SARIYOR

Palandöken’in açıklamasına Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (GESOB)’ne bağlı oda başkanları ve esnaftan da destek geldi. Gaziantepli esnafın halen toparlanma aşamasında olduğunu, 1,5 yıllık pandemi döneminin yaralarını sarmaya çalıştığını kaydettiler.

SÜRE UZATILSIN

Yapılandırmada sürenin uzatılması isteğinde bulunan esnaf, “1 Temmuz tarihi itibariyle Normalleşme Sürecine geçtik. Bunun ardından Bazı Alacakların Yapılandırmasın yönelik kanun çıkarıldı. Kanun ile birlikte borçlarımızı yapılandırmak istedik ancak ülke genelinde yaşanan maliyet artışları, döviz krizi ve salgının yeniden artması sonrası, sıkıntılar baş göstermeye başladı. 2021 yılı içerisinde daha önce çıkarılan Yapılandırma Kanunu ile borçlarımızı yapılandırdık ancak bu dönemde salgının neden olduğu sıkıntılar nedeniyle bu borçlarımızı ödeyemedik. Şimdi aynı durum ile karşılaşmamak için yapılandırma sürecinin yılsonuna kadar uzatılması gerektiği konusunda hemfikiriz. Bu kapsamda yapılandırma süresi yıl sonuna, ödemeler ise Ocak 2022’ye uzatılmalı” diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?