USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep Valiliğinden kukla "Küçük Amal" ile ilgili yerel gazetedeki habere ilişkin açıklama

Gaziantep Valiliğinden, Suriyeli mülteci çocukların yaşadığı zorlukların dünya gündemine taşınması amacıyla tasarlanan 3,5 metre uzunluğundaki kukla Küçük Amal'a ilişkin, yerel bir gazetede "Suriyelilere bakış açısını olumsuz tetikleyeceği" yönündeki iddia üzerine açıklama yapıldı.

 Gaziantep Valiliğinden kukla
29-07-2021 02:19
Google News


Valilikten yapılan açıklamada, etkinliğin İngiltere Good Chance Tiyatrosu ve Güney Afrika'dan Handsprink Kukla Kumpanyası iş birliğiyle 20 Mayıs-20 Ağustos'ta gerçekleştirilen proje olduğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görüldüğü hatırlatıldı.

Yerel bir gazetede "Bu nereden çıktı?" başlığıyla haber yayınladığı ve bunun "Suriyelilere bakış açısını olumsuz tetikleyeceği" yönünde iddia yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu proje ortaya çıkış şekli ve uygulanması hasebiyle geçici koruma kapsamında olan çocukların yaşadığı sıkıntıları anlatmaya çalıştığı için ayrıştırıcı değil birleştirici bir amaca hizmet etmektedir. Dün akşam gerçekleşen etkinlik, kısa bir süre içerisinde Suriyeliler tarafından organize edilen bir gösteri değildir. Hazırlıkları 1-2 yıl öncesine dayanan ve tüm izinleri önceden alınmış olan uluslararası bir kültür projesinin başlangıç etkinliğidir. Proje içerisinde sadece Gaziantep yoktur, Türkiye'den ve dünyadan birçok merkez yolculuğa dahil edilmiştir. Organizasyona sadece Suriyeliler katılmamıştır, söz konusu etkinlik konuya ilgi duyan herkesin katılabileceği bir özelliğe sahiptir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?