USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye büyüme rekoru kırdı!

Türkiye ekonomisi pandemiye rağmen büyüyor. Türkiye, 2021 yılının 2. çeyreğinde büyüme rekoru kırarak yüzde 21.7 büyüdü.

Türkiye büyüme rekoru kırdı!
01-09-2021 16:12
01-09-2021 16:21
GAZİANTEP
Google News

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, yılın 2.çeyreğinde Türkiye’nin büyüme rekoru kırdığını kaydetti. Tayyar, “Türkiye, bu yılın 2. çeyreğinde büyüme rekoru kırdı. Yüzde 21.7 büyüyen Türkiye’yi İspanya ve Fransa izledi. Dünya devleri ABD yüzde 12.2, Almanya yüzde 9.4, Çin yüzde 7.9’da kaldı. Kur düşüyor. Enflasyon ve faizde de düşüş bekliyoruz. Bir de fırsatçılık denetlenirse” ifadelerini kullandı.

Ancak ülke genelinde yaşanan sıkıntıları, yüksek kur, enflasyon, ekonomik sıkıntılar, yüksek faizler, iç piyasada üretilen hammaddelerin yurt dışı pazarına sunulması nedeniyle üretimde oluşan sorunlar, büyümenin ülkede yaşayan vatandaşlara yansımasını olumsuz etkiliyor.

Hayat pahalılığı nedeniyle günden güne yoksullaşan vatandaş ise açıklanan rakamların gerçekliğine inanamıyor. Ülke genelinde Türkiye İstatistik Kurumu başta olmak üzere kurumların açıkladığı verilere olan inancını yitiren vatandaşlar, her gün artan fiyatlar, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle zor günler geçiriyor.

 “ENFLASYON VE FAİZDE DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ”

Sosyal medya hesabı üzerinden büyüme rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, yılın 2.çeyreğinde Türkiye’nin büyüme rekoru kırdığını kaydetti. Tayyar, “Türkiye, bu yılın 2. çeyreğinde büyüme rekoru kırdı. Yüzde 21.7 büyüyen Türkiye’yi İspanya ve Fransa izledi. Dünya devleri ABD yüzde 12.2, Almanya yüzde 9.4, Çin yüzde 7.9’da kaldı. Kur düşüyor. Enflasyon ve faizde de düşüş bekliyoruz. Bir de fırsatçılık denetlenirse” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?